BIĆE SRAMOTA AKO NOVAKU ZABRANE DA IGRA: Legendarni Nemac želi Đokovića na svom turniru!
Foto: Manan VATSYAYANA / AFP / Profimedia

nema dilemu

BIĆE SRAMOTA AKO NOVAKU ZABRANE DA IGRA: Legendarni Nemac želi Đokovića na svom turniru!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković najverovatnije će propustiti Masterse u Indijan Velsu i Majamiju koji su na programu u martu.

Naime američke vlasti produžile su uslov do aprila da svi koji nisu državljani SAD moraju biti vakcinisani kako bi stupili na njihovo tlo.

"Trebalo bi da ukinu te mere do sredine aprila" rekao je nekadašnji nemački teniser Tomi Has, a sada direktor turnira u Indijan Velsu.

"Mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da se to dogodi i ranije, da mu omogućimo da igra u Indijan Velsu. Mislim da želi da igra, pa treba da mu damo šansu. Nadam se da ćemo ga imati tamo. Mislim, po mom mišljenju bila bi sramota da on ne dođe ili da mu ne dozvole da dođe."

Tomi Has
foto: Phil Hutchinson/UK Sports / Sipa Press / Profimedia

Nemac veruje da postoje šanse da se ovaj propis promeni.

"Poslednja odluka je da do 10. aprila neće biti razmatrana promena tog propisa. Ali zaista bi bilo lepo kada bi se predomislili i dozvolili mu da dođe da igra u Indijan Velsu i Majamiju", smatra Tomi Has.

Đoković u Americi nije igrao još od poraza u finalu US opena 2021. protiv Danila Medvedeva kad je propustio priliku da osvoji kalendarski slem.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track