KURIR U MELBURNU NA NOVAKOVOM TRENINGU: Noga još više BANDAŽIRANA, duva JAK VETAR, a atmosfera pred polufinale je OVAKVA
Foto: Kurir sport

AUSTRALIJAN OPEN

KURIR U MELBURNU NA NOVAKOVOM TRENINGU: Noga još više BANDAŽIRANA, duva JAK VETAR, a atmosfera pred polufinale je OVAKVA

Tenis -

Iz Melburna za Kurir - Vuk Brajović

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odradio je trening pred početak polufinala Australijan opena, a on je trajao svega 35 minuta.

Noletova noga je i dalje bandažirana - čini se još više, a on se sjajno kreće po terenu uprkos vetru koji duva bez prestanka istom jačinom kao i pred četvrtfinalni meč sa Rubljovim.

1 / 4 Foto: Kurir sport

Vlada dobra, radna i ozbiljna atmosfera - signali sa treniga su pozitivni uprkos svemu što je aktuelno na Australijan openu prethodnih dana.

Podsetimo, glavna tema na Australijan openu nije tenis - već fotografija oca Novaka Đokovića sa ruskim navijačime koji je na majici imao slovo "Z", dok je u rukama držao zastavu Rusije sa slikom Vladimira Putina. Povodom svega ovoga oglasio se i sam Srđan Đoković, ali i čelnici Grend slema u Melburnu koji su još jednom apelovali na mir i okončanje rata u Ukrajini.

Organizatori su naveli da su razgovarali sa igračima i članovima njihovih ekipa o važnosti da se ne ulazi u bilo kakve aktivnosti koje mogu poremetiti turnir i ponovili da je zabranjeno isticanje zastava Rusije i Belorusije.

Sportisti iz Rusije i Belorusije su izbačeni gotovo sa svih međunarodnih takmičenja zbog rata u Ukrajini, a tamo gde učestvuju nisu istaknute zastave njihovih zemalja i takmiče se kao neutralni sportisti.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track