TRAŽILI NOVAKOVU DEPORTACIJU? Neki jedva dočekali povod da se Nole kompromituje! Srđan Đoković: Moja porodica DOBRO ZNA šta je rat
Foto: Profimedia

tenzije na Australijan openu

TRAŽILI NOVAKOVU DEPORTACIJU? Neki jedva dočekali povod da se Nole kompromituje! Srđan Đoković: Moja porodica DOBRO ZNA šta je rat

Tenis -

Glavna tema na Australijan openu nije tenis - već fotografija oca Novaka Đokovića sa ruskim navijačima koji je na majici imao slovo "Z", dok je u rukama držao zastavu Rusije sa slikom Vladimira Putina.

Zbog svih ovih dešavavnja iz Australije se u jutarnji program Kurir televizije uključio Vuk Brajović, teniski analitičar, izveštač Kurira s brojnih teniskih događaja i saradnik Adria media grupe.

Komentarisao je snimak Srđana Đokovića sa navijačima koji otvoreno podržavaju Rusiju, a koji je izazavao buru u svetskoj javnosti.

Jutarnji
foto: Kurir televizija

- Video zapis nam govori da je Srđan Đoković pozirao sa navijačima koji su otvoreno izražavali podršku Rusiji. Mediji su se utrkivali da to pokažu u negativnom svetlu - kaže Brajović i dodaje da su neki jedva dočekali povod da se Novak kompromituje, a neki su čak tražili njegovu deportaciju:

- Ovaj postupak je ostavio jedan gorak ukus u ustima teniske javnosti. Mnogi su jedva čekali da ga prikažu u negativnom svetlu, da traže njegovu deportaciju i ostale gluposti. Onima koji podržavaju Novaka iz sportskih razloga ovo je sve teško palo. Bilo kakav izraz političkog afiniteta u ovom trenutku, koja god strana da se podržava nije popularan. Australijan open je doneo proglas da se ne smeju donositi zastave Rusje i Belorusije.

05:02

TRAŽILI NOVAKOVU DEPORTACIJU!? Srđan Đoković: Moja porodica dobro zna šta je rat! Novinar: Pametna odluka da ne prisustvuje meču

Brajović je ocenio da je Srđan Đoković dao dobro saopštenje povodom spornog događaja.

- Povučen je jedan potez koji je pametan, a to je da Srđan neće posmatrati meč Novaka i izjava da porodica Đoković dobro zna šta su ratovi i da su oni na strani mira. Urađeno je nešto najkorisnije što bi se moglo učiniti za Novaka.

Novak Đoković je izborio plasman u finale Australijan opena nakon pobede nad Tomijem Polom.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track