ŽENE PADAJU PRED NOVAKOM! Njih tri su na meti srpskog asa, jedna je za sedam dana BIVŠA
Foto: Profimedia

moć

ŽENE PADAJU PRED NOVAKOM! Njih tri su na meti srpskog asa, jedna je za sedam dana BIVŠA

Tenis -

Još pre nekoliko godina Novak Đoković je rekao da ga izazovi i rekordi pokreću da igra tenis do neslućenih visina. Većinu zacrtanih ciljeva je ostvario, ostalo je još malo onoga što nije realizovao.

U ponedeljak je Novak Đoković izjednačio rekord Štefi Graf po broju nedelja na prvom mestu svetske liste - 377. Sledeće sedmice će i preteći Nemicu. Uglavnom, Srbin je dominantan u gotovo svim kategorijama muškaraca, ali što se tiče žena, tu još ima rekorda koje bi mogao da obori.

Novak Đoković, Stefi Graf
foto: Shutterstock/lev radin, Profimedia

Monika Seleš, rođena Novosađanka i nekadašnja teniserka naše zemlje, drži rekord od 33 pobede zaredom na Australijan openu, na kojem ima četiri osvojene titule - 1991, 1992, 1993. i 1996. Novak u Melburnu ima seriju od 28 trijumfa. U 2024. godini biće mu potrebno da stigne do finala i nadmaši Moniku.

Drugi rekord koji će juriti u Australiji je broj titula, a njega drži Margaret Kort sa ukupno 11 trofeja, ali je sedam imala u kolekciji pre open ere, u konkurenciji kada nije igrala s profesionalcima.

Monika Seleš
foto: Profimedia

Kortova drži još jedan rekord, od 24 grend slema. Za dva više od Novaka, ali i Rafaela Nadala, koji imaju po 22 trofeja.

Novak će posebno biti motivisan na Rolan Garosu, jer će, u slučaju trijumfa, postati jedini teniser koji će imati tri titule na svakom od četiri grend slema. Ako osvoji i Vimbldon, Đoković će doći do osme titule i tako se izjednačiti s Rodžerom Federerom.

Dubai čeka Noleta

Naredni turnir na kojem bi Novak Đoković mogao da zaigra jeste Dubai, iz serije 500, koliko bodova dobija pobednik. Početak je zakazan za 27. februar, a Đoković je dosad trijumfovao pet puta.

Pored njega, kao učesnici su prijavljeni Danil Medvedev, Aleksandar Zverev, Andrej Rubljov, Feliks Ože-Alijasim, Endi Mari... Titulu brani Rus Rubljov.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track