NEMAM DATUM SVOG POVRATKA! NADAL BAŠ ZABRINUO NAVIJAČE OVIM REČIMA: Šta se to dešava sa povredom španskog asa?
Foto: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

rafine muke

NEMAM DATUM SVOG POVRATKA! NADAL BAŠ ZABRINUO NAVIJAČE OVIM REČIMA: Šta se to dešava sa povredom španskog asa?

Tenis -

Rafael Nadal zbog ozbiljne povrede leve prepone propustio je prvi deo sezone, nakon što je neslavno okončao učešće u Australiji, gde je branio titulu.

Rafael Nadal
foto: AP Photo/Asanka Brendon

Španac ima 22 grendslem titule, kao i njegov najveći konkurent Srbin Novak Đoković, koji je po deseti, jubilarni put slavio u Melburnu. Njih dvojica trebalo bi da vode najveću borbu za zvanje najboljeg tenisera u istoriji, ukoliko momku iz Majorke povrede dozvole da se takmiči.

Rafa Nadal doživeo je težu povredu prepone u meču protiv Mekenzija Mekdonalda, u u drugom setu Australijen opena. Odbio je da se preda, ali je izgubio od Amerikanca rezultatom 4:6, 4:6, 5:7.

Posle toga, Nadal je odsustvovao sa terena mesec dana i konačno se vratio treninzima na šljaci. Rafa nije želeo mnogo da priča o svom povratku. Rekao je da naporno radi na oporavku, ali je svoje fanove pozvao na strpljenje.

Španac je osvojio svoj 22. grendslem trofej na prošlogodišnjem Rolan Garosu pre nego što je povredio stomak na Vimbldonu. Nadal je od avgusta 2002. odigrao samo 13 mečeva i postigao samo pet pobeda. Najnovija povreda izbaciće Nadala iz prvih 10 prvi put od aprila 2005! Posle 912 nedelja i tačno 17 ipo godina!

Nadal bi trebalo da poveća tempo treninga u narednim nedeljama, nadajući se da će se vratiti u Monte Karlu ili Barseloni.

- Još ne mogu konkretno da pričam o tome kada ću se vratiti. Imao sam veliki problem u Australiji i nemam datum svog povratka. Treba mi vremena i mnogo posla da se oporavim. Radim nedeljne preglede. Videćemo hoće li to doneti poboljšanje - rekao je Rafael Nadal i nastavio:

Rafael Nadal
foto: AP Photo/Dita Alangkara

- Oporavljam se i radim koliko god mogu. Svakodnevno da bih se vratio što pre. Idem dan za danom i vratiću se sigurno, ali tek kad budem zdrav. Zato je potrebno da svi budemo strpljivi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track