MEDVEDEV PRIZNAO POSLE NOVE TITULE: Da se ja pitam, igralo bi se samo na tvrdoj podlozi
Foto: AL BELLO / Getty images / Profimedia

NEMA DILEMU

MEDVEDEV PRIZNAO POSLE NOVE TITULE: Da se ja pitam, igralo bi se samo na tvrdoj podlozi

Tenis -

Danil Medvedev je na impresivan način stigao do četvrtog pehara u sezoni.U finalu turnira Serije ATP 1.000 u Majamiju pobedio je Janika Sinera sa 7:5, 6:3 i tako stigao do 29. pobede u sezoni u 32 meča.

"Da se ja pitam, igralo bi se samo na tvrdoj podlozi, ali, potpuno razumem da to ne bi bilo fer", rekao je Medvedev i ponovio da zaista voli da igra na tvrdim podlogama

Rus je stigao do svoje 18. titule na turnirima na tvrdoj podlozi, a ukupno 19. u karijeri.

"Tvrda podloga je mesto gde najbolje osećam igru. Iako znam da mogu da igram prilično dobro i na travi i na šljaci, ovde je moja igra najtečnija. Ne tvrdim (podlogama) mogu da ne igram svoj najbolji tenis, ali mogu da osvajam mečeve. To je velika razlika", rekao je Medvedev, koji je sada četvrti igrač na ATP listi.

Rus je u Majamiju osvojio svoju četvrtu titulu za dva meseca, posle Roterdama, Dubaija i Dohe. Odigrao je pet finala, ali je u Indijan Velsu pre dve nedelje izgubio od Španca Karlosa Alkarsa što mu je jedini poraz u 25 mečeva.

"Mislim da nikada nisam imao ovako dobar početak sezone. Obično sam najbolji na Australijan openu, gde sam dva puta stizao do finala (2021. i 2022. godine). Ove godine nisam bio dovoljno dobar u Melburnu, tako da sam srećan što sam uspeo da preokrenem stvari", rekao je Medvedev.

On će sada morati da svoju dobru formu potvrdi i na šljaci, čija sezona uskoro počinje. To je podloga na kojoj nikada nije slavio.

"Ali znam da mogu da igram dobro i na šljaci. Pobedio sam jednom Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa na istom turniru", prisetio se Medvedev turnira u Monte Karlu 2019. godine kada je stigao do polufinala.

"Šljaka mi je teža. Ako ne igram svoj najbolji tenis, mogu mnogo lakše da izgubim", dodao je ruski teniser.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track