NATEČENE I KRVAVE NOGE OD BATINA: Jelena Dokić objavila slike nastale nakon što ju je otac SUROVO TUKAO i poslala moćnu poruku!
Foto: GERT EGGENBERGER / AFP / Profimedia

ŠOKIRALA SVET

NATEČENE I KRVAVE NOGE OD BATINA: Jelena Dokić objavila slike nastale nakon što ju je otac SUROVO TUKAO i poslala moćnu poruku!

Tenis -

Nekadašnja teniserka Jelena Dokić, objavila je emotivnu poruku na društvenim mrežama uz fotografije nastale pre više od 20 godina.

Na fotografijama koje je objavila čuvena Australijanka srpskog porekla vide se modrice na nogama, o kojima je Jelena pisala.

Podsetimo, Jelena Dokić je više puta javno govorila o problemima na koje je nailazila tokom odrastanja i odnosu sa ocem koji nije bio dobar. Tome je posvećen deo u autobiografiji "Nesalomiva", a nekoliko puta je na društvenim mrežama o tome govorila.

Ona je svojevremeno otkrila i da je želela da oduzme sebi život.

"Natečene, natučene i krvave potkolenice od batina i udaranja oštrim cipelama cele noći jer sam izgubila meč. Ove slike su snimljene više od dve nedelje kasnije i još sam imala teške modrice. Imala sam 17 godina.

I dan, danas imam osetljive i kvrgave potkolenice od ovih batina. Od svake rane ostaje ožiljak, a ovo je moj. Ja sam preživela, ali nije i neće svaka žena i devojka. I to je tužna realnost.

Zašto ovaj post? Danas sam govorila na događaju o nasilju u porodici i bila sam tužna. Tužna i ljuta zbog desetina miliona žena u svetu za koje znam da u ovom trenutku prolaze kroz mnogo gore stvari nego što sam ja ikada prolazila. Samo u Australiji od nasilja u porodici premine jedna žena nedeljno. Čak jedna od četiri žene će tokom svog života doživeti nasilje u porodici. Cifre su još gore širom sveta. Što više ne pričamo o tome, što više izbegavamo problem, to više napuštamo žene i devojke. Za one koji ovo čitaju i koji možda doživljavaju zlostavljanje ili nasilje u porodici, samo znajte da vas razumem. Znam koliko ste uplašene. Znajte da imate neverovatnu snagu i hrabrost.

Ništa nije vaša krivica. Za one koji mogu da budu tu za one kojima je potrebna pomoć i podrška, ne bežite od njih i ne napuštajte ih. Ovo je poruka od nekoga ko je bio napušten i nasmrt uplašen, molim vas, ne okrećite im leđa. Ženama i devojkama ste potrebni vi i vaša pomoć.

Jelena Dokić
foto: GREG WOOD / AFP / Profimedia

Govor o nasilju u porodici nije traženje pažnje. Žene i devojke umiru svakog dana zbog ovkvih osuda. A kada se to desi, onda je nažalost kasno. Živimo u društvu u kojem ste stigamtizuje pričanje o nasilju u porodici, a onda žalimo one koji stradaju - napisala je Jelena, pa zaključila:

Učinimo više za buduće generacije. Za naše ćerke, sestre i sve devojke i žene širom sveta, da ovo bude bolje i bezbednije mesto za njih da budu srećne, zdrave i bez nasilja. Nikada neću prestati da se borim i da govorim o ovom pitanju posebno zbog onih koje ne mogu i nemaju glas", poručila je Jelena Dokić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track