ALKARAZ JE DOBAR, ALI JE NOVAK ĐOKOVIĆ I DALJE NAJBOLJI: Čuveni trener poredio dvojicu tenisera i prednost dao Srbinu. ZAŠTO?
Foto: Profimedia, Starsport

reč struke

ALKARAZ JE DOBAR, ALI JE NOVAK ĐOKOVIĆ I DALJE NAJBOLJI: Čuveni trener poredio dvojicu tenisera i prednost dao Srbinu. ZAŠTO?

Tenis -

Poznati teniski trener Patrik Muratoglu priznaje da Karlos Alkaraz radi neke veoma impresivne stvari, ali i primećuje da je Novak Đoković i dalje "najbolji na svetu".

Patrik Muratoglu
foto: EPA

Novak Đoković (35) je sezonu 2023. započeo osvajanjem svoje 22. grend slem titule na Australijan openu. Potom nije mogao da igra na mastersima u Americi, jer mu tamošnje valsti nisu dozvolile ulazak zbog toga što nije vakcinisan protiv kovida.

To je iskoristio Karlos Alkaraz koji je posle trijumfa na mastersu u Indijan Velsu 20. marta zauzeo prvo mesto na ATP listi. Ovog ponedeljka, Đoković se vratio na poziciju koja mu pripada, pošto mladi Španac nije uspeo da odbrani titulu na mastersu u Majamiju.

Novak Đoković
foto: EPA/Yoshua Arias

- Najbolji teniser na svetu je svetski broj 1, a to je Novak Đoković! Ako Alkaraz sutra bude broj 1, možemo reći da je to Alkaraz. Mislim da je Karlos ponovo neverovatan igrač i ne sumnjam da će biti broj 1. U godinama koje slede - rekao je Patrik Muratoglu i zaključio:

- Trenutno, nemoguće je reći da Novak nije najbolji!

U videu koji je postavio na društvenim mrežama, Muratoglu objašnjava zašto Novak Đoković nema veću bodovnu prednost u odnosu na rivale.

- Novak nije mogao da igra mnoge turnire zbog toga što nije vakcinisan, ali i dalje je tehnički broj jedan. Novak će verovatno biti GOAT. On je momak koji osvaja slemove već 15 godina. Pojavio se u vreme kada su Rafa i Rodžer osvajali bukvalno sve. Došao je, bio je u stanju da pobeđuje obojicu i postane prvi.

Karlos Alkaraz
foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Francuski teniski stručnjak lepo je govorio i o Karlosu Alarazu.

- Mislim da je Karlos impresivniji od Novaka u smislu tenisa koji igra. Ima veliku snagu, fizički je vrlo eksplozivan. Ima meku ruku. Razumem da ljudi već sada žele da stave Karlosa na vrh, ali on još nije tu - zaključio je Muratoglu.

Patrik Muratoglu osnovao je tenisku akademiju u Parizu 1996. godine i ona je jedna od najpoznatijih u svetu. Radio je sa velikim imenima muškog i ženskog tenisa, trenirao veličine kao što su Serena Vilijams, Koko Gof, Simona Halep, Anastasija Pavljučenkova, ili Markos Bagdatis, Grigor Dimitrov, Žeremi Šardi, Stefanos Cicipas, Holger Rune.

Kurir sport

Bonus video:

00:09

Evo kako se Novak nervirao u Pioniru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track