NIKADA NIJE VOLEO ĐOKOVIĆA, A SAD MU JE STAVIO SO NA RANU: Amerikanac uporedio Srbina i Alkaraza i rekao da je Španac bolji!
Foto: Profimedia

poređenje

NIKADA NIJE VOLEO ĐOKOVIĆA, A SAD MU JE STAVIO SO NA RANU: Amerikanac uporedio Srbina i Alkaraza i rekao da je Španac bolji!

Tenis -

Novak Đoković iza sebe ima seriju loših rezultata posle trijumfa na Australijen openu početkom godine.

Novak Đoković
foto: Starsport

Iako je u Melburnu stigao do 23. grend slem titule u karijeri, Novak Đoković posle toga nije imao uspeha. U Dubaiju je poražen od Danila Medvedeva, a posle toga nije mogao da igra na mastersima u Americi jer nije vakcinisan protiv kovida.

Kada se sezona preselila na šljakaste terenu u Evropu, Novak Đoković nastavio je sa lošim rezultatima. Ispao je u ranim fazama mastersa u Monte Karlu i ATP turnira u Banjaluci, da bi zbog povrede otkazao igranje u Madridu.

Karlos Alkazar
foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

O Novaku Đokoviću i mladom Karlosu Alkarazu govorio je Endi Rodik, nekadašnji američki teniser, koji je tokom karijere imao nekoliko sukoba sa najboljim teniserom sveta. Međutim, posle, Rodik i Đoković su izgladili odnos, a Amerikanac uvek sa uvažavanjem priča o Srbinu.

Teniser iz Omahe koji ima samo jednu grend slem titulu na US openu 2003. godine tvrdi da je Alkaraz bolji teniser, nego što je Novak bio u njegovim godinama.

- Đoković će ostati upamćen kao najbolji u istoriji. Karlos je sa 19 bolji, nego što je Novak bio u tim godinama. Od 28 godine pa nadalje, Novak je bolji od bilo koga - rekao je Rodik.

Endi Rodik
foto: Profimedia

Pomenuo je potom Amerikanac Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

- Alkaraz je najkompletniji 19-godišnjak kog sam ikad video. Nadal nije bio sjajan do svim podlogama dok nije imao 20-22 godine, Federer je prvi slem uzeo sa 21. Alkaraz nema slabosti - objasnio je Rodik.

Novak Đoković prvi je na ATP listi sa 7.135 bodova, dok je Karlos Alkaraz drugi, sa 6.770 bodova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track