"KAD TURNIR POČNE, BIĆE VAM JASNO ZAŠTO JE NOVAK FAVORIT" Legendarni Vilander veruje u Srbina! Otkrio i ko ozbiljno PRETI IZ SENKE
Foto: Printskrin

rolan garos

"KAD TURNIR POČNE, BIĆE VAM JASNO ZAŠTO JE NOVAK FAVORIT" Legendarni Vilander veruje u Srbina! Otkrio i ko ozbiljno PRETI IZ SENKE

Tenis -

Proslavljeni švedski teniser i aktuelni analitičar Eurosporta, Mats Vilander, istakao je da je Novak Đoković uz Karlosa Alkaraza favorit za osvajanje titule na Rolan Garosu.

"Dva favorita su za mene Karlos Alkaraz i Novak Đoković, a onda stoje petorica iza njih: Holger Rune, Stefanos Cicipas, Danil Medvedev i možda malo iza Kasper Rud i Andrej Rubljov", rekao je Mats.

Nakon nešto slabijih rezultata na šljaci ove sezone, mnogi su ubeđeni da Novak ne može do titule u Parizu, ali Vilander je ubeđen da će Srbin biti na svom prepoznatiljivom nivou.

"Kada turnir počne i Novak krene da pobeđuje biće jasno zašto je on favorit. Ali pošto nema Rafe mnogo toga je mnogo više otvoreno nego ranije. Mi zaboravljamo najveće tenisere sveta brzo jer su grend slemovi veći od njih i veći su od bilo koga ko će ikada igrati", kaže Vilander.

Šveđanin je pohvalio Alkaraza i otkrio ko je po njemu favorit iz senke na ovogodišnjem Rolan Garosu.

"Karlos Alkaraz je iitacija Federera, Nadala i Đokovića i to u jednom igraču! To je nešto što ne smemo da zaboravimo. A možda najveći favorit iz senke je Holger Rune jer je tako mlad i očigledno kvalitetan i samopouzdan. Jasno je da nismo od njega videli najbolji tenis koji može da igra, ali ga možda ovde vidimo", smatra Vilander.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track