FAVORITI OPRAVDALI OČEKIVANJA: Rune, Fric i Dimitrov u drugom kolu Rolan Garosa
Foto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

rolan garos

FAVORITI OPRAVDALI OČEKIVANJA: Rune, Fric i Dimitrov u drugom kolu Rolan Garosa

Tenis -

Danski teniser Holger Rune plasirao se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je pobedio Amerikanca Kristofera Jubanksa sa 6:4, 3:6, 7:6(2), 6:2.

Ovaj 20-godišnji teniser, šesti na ATP listi, slavio je protiv 74. igrača sveta posle dva sata i 50 minuta igre.

Rune je upisao 28. pobedu u sezoni, a u narednom kolu Rolan Garosa igraće protiv pobednika meča Gael Monfis - Sebastijan Baez.

Prvu prepreku u Parizu preskočio je i Amerikanac Tejlor Fric, koji je sa 6:2, 6:1, 6:1 slavio protiv sunarodnika Majkla Moa. Njegov rival u drugoj rundi biće Francuz Artur Renderkneš koji je eliminisao sunarodnika Rišara Gaskea sa 6:4, 2:6, 6:2, 7:6.

Grigor Dimitrov
foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Dalje je prošao i bugarski teniser Grigor Dimitrov pošto je pobedio Kazahstanca Timofeja Skatova sa 6:0, 6:3, 6:2 i u narednom kolu će igrati protiv Finca Emila Rusuvuorija koji je bio bolji od domaćeg tenisera Greguara Barere posle pet setova - 6:2, 6:7, 5:7, 6:1, 6:4.

Pobedu u prvom kolu drugog grend slem turnira u sezoni upisao je i Argentinac Fransisko Serundolo. On je bio bolji od Španca Haumea Munara sa 6:1, 2:6, 7:6, 6:1 i u drugoj rundi igraće ili protiv Nemca Janika Hanfmana ili protiv Brazilca Tijaga Monteira.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track