ĐOKOVIĆ BRUTALNO ODGOVORIO PERUANCU I NAVIJAČIMA: Čuo je rivala i publiku, pa podelio TENISKU LEKCIJU ZA PAMĆENJE na Rolan Garosu!
Foto: Emmanuel DUNAND / AFP / Profimedia

rolan garos

ĐOKOVIĆ BRUTALNO ODGOVORIO PERUANCU I NAVIJAČIMA: Čuo je rivala i publiku, pa podelio TENISKU LEKCIJU ZA PAMĆENJE na Rolan Garosu!

Tenis -

Novak Đoković je odigrao strašan meč i pregazio je Huana Pabla Variljasa u tri ekspresna seta.

Treći teniser sveta je protiv Peruanca zabeležio pobedu rezultatom 6:3, 6:2, 6:2, a duel je trajao sat vremena i 59 minuta.

Izgleda da je do Novaka došla izjava Variljasa koji je pre meča samouvereno poručio da ima jednake šanse za prolaz kao njegov rival.

Od samog starta se videlo da je to daleko od istine. Đoković je surovo "mučio" rivala od prvog gema, a osim manjeg problema sredinom prvog seta, bez ikakve muke je došao do ubedljive pobede.

I publika je imala svojih "pet minuta", verovatno i ulogu u pobedi Srbina.

Tokom prvog seta Đoković se požalio svom timu na jak vetar koji je ometao igru, a zbog toga je dobio zvižduke bezobraznih navijača.

Odmah nakon toga, Novak je osvojio sjajan poen nakon čega je gestikulirao ka tribinama i tako odgovorio publici.

1 / 9 Foto: EPA/Yoan Valat

Imao je svoje trenutke Peruanac, međutim, Đoković je bio dovoljno kvalitetan da bez puno muke dođe do prednosti.

Za razliku od prvog seta, u drugom Đoković nije imao ni najmanji problem. Igrao je fenomenalno, pa se u pojedinim trenucima Variljas pitao šta uopšte traži na terenu.

Prvi servis je fukcionisao fantastično, drugi i ne baš. Peruanac je najviše poena osvojio na drugom servisu, ali to što je uspeo da uzme nije bilo ni blizu dovoljnog da napravi ozbiljnije probleme srpskom teniseru.

Ni u trećem setu nije bilo nikakve dileme. Đoković je zaista igrao fenomenalno i apsolutno zasluženo je došao do pobede i četvrtfinala gde će igrati protiv Karena Hačanova.

ĐOKOVIĆ - VARILJAS 6:3, 6:2, 6:2

Tok meča:

Treći set:

6:2 - Kraj meča!

5:2 - Održao je sebe u životi Variljas, ali sada ima teži posao.

5:1 - Sigurnije od ovoga ne može. Novak ne popušta Peruancu ni najmanje.

4:1 - Brejk! Neverovatan je Novak Đoković!

3:1 - Sedmim as udarcem na meču, Đoković je završio četvrti gem trećeg seta. Mirno ide srpski teniser prema završnici ovog meča.

2:1 - Brejk! Izbegao je u prvom gemu, ali već u drugom nije mogao. Variljas je spasio jednu brejk loptu, međutim, nije uspeo da iskoristi to i privede gem kraju. Sa druge strane, Đoković želi da što pre završi posao.

Novak Đoković
foto: EPA/Yoan Valat

1:1 - Siguran je Novak bio u svom prvom servis gemu u trećem setu.

0:1 - Nije bilo svejedno Variljasu na 30:30, možda se i setio početka prethodnog seta kada je odmah pretpreo brejk, ali je ovaj put uspeo da izbegne istu situaciju.

Drugi set:

6:2 - Kraj seta!

Za razliku od prvog seta, u drugom Đoković nije imao ni najmanji problem. Igrao je fenomenalno, pa se u pojedinim trenucima Variljas pitao šta uopšte traži na terenu.

Prvi servis je fukcionisao fantastično, drugi i ne baš. Peruanac je najviše poena osvojio na drugom servisu, ali to što je uspeo da uzme nije bilo ni blizu dovoljnog da napravi ozbiljnije probleme srpskom teniseru.

5:2 - Imao je Đoković set loptu, ali moraće da servira za osvajanje drugog dela igre. Sudeći po onome što smo videli u prethodnoj fazi meča, pitanje je da li će Novak propustiti tu šansu.

Novak Đoković
foto: EPA/Yoan Valat

5:1 - Bez izgubljenog poena gem za Đokovića koji pogađa linije kao od šale.

4:1- Brejk! Ovo je već škola tenisa! Đoković udara fantastično i uništava rivala u drugom setu.

3:1 - Sjajno igra Đoković, u ovim trenucima ne ostavlja puno šansi svom protivniku. Prvi servis funkcioniše prilično dobro, pogađa Novak 80 odsto i u visokim procentima osvaja takve poene.

2:1 - Odličan gem za Variljasa, to mu je i te kako bilo potrebno u ovom trenutku.

Pogledajte situaciju iz završnice prvog seta:

2:0 - Izraz lica Peruanca nakon jednog poena koji pripao Đokoviću dobro opisuje stanje na terenu. Variljas je nakon još jednog odličnog udarca srpskog tenisera, stao, stavio ruke na struk i posmatrao kao da ne zna šta ga je snašlo.

Huan Pablo Variljas
foto: Printscreen

1:0 - Brejk! Sjajno... odmah Đoković dolazi do ozbiljne prednosti u drugom setu.

Prvi set:

6:3 - Kraj seta!

Odlično je Novak odgovorio na zvižduke sa tribina i brzo je stigao do osvajanja prvog seta koji je trajao 44 minuta. Moglo je i kraće, ali je Variljas uspeo da se podigne i da pokaže da nije u potpunosti zaluzao u četvrto kolo.

Imao je svoje trenutke Peruanac, međutim, Đoković je bio dovoljno kvalitetan da bez većih problema dođe do prednosti.

5:3 - Učinio je Peruanac ono što je morao, sada će Novak servirati za osvajanje prvog seta.

5:2 - Suočio se Đoković sa brejk loptom koju je spasio. Požalio se tokom gema Đoković svom timu na jak vetar koji ometa igru, a to se nije dopalo navijačima koji, kao da sui jedva dočekali razlog da zvižde srpskom teniseru.

1 / 3 Foto: EPA/Yoan Valat

Podsetimo, to su radili i tokom prethodnih mečeva. Nakon toga, Novak je osvojio možda i najbolji poen u dosadašnjem toku meča, a nakon toga je pozvao publiku da mu pruže podršku.

4:2 - Igralo se na razliku, a Peruanac je uspeo da stigne i do prvog gema na svom servisu. Sada mu predstoji teži deo, pošto neće imati još puno prilika da vrati brejk i ostane u prvom setu.

4:1 - Brejk! Nije delovalo da će do ovoga doći, ali Peruanac se "pojavio" na terenu i uspeo je da vrati jedan brejk i izbegne gubitak seta sa nulom pored svog imena.

4:0 - Brejk! Možda je i do Đokovića stigla izjava Peruanca koji je u najavi meča pričao kako ima podjednake šanse za pobedu. Novak na stadionu "FIlip Šatrije" deli tenisku lekciju i posle tek nešto više od petnaestak minuta igre ima veliku prednost.

3:0 - Bez izgubljenog poena Đoković stiže do novog gema. Kao da je Novak izašao na teren sa namerom da se na njemu što kraće zadrži.

2:0 - Brejk! Kao i Novak spasio je Variljas jednu brejk loptu, ali drugu nije mogao. Đoković je agresivno ušao u meč, udara snažno i precizno.

1:0 - Meč je otvoren servisom Novaka Đokovića. I, odmah je viđena neprijatna situacija, pošto je Variljas stigao do brejk lopte. Srećom, odlično je srpski teniser reagovao, pa je sa tri fantastična servisa uspeo da izbegne brejk na samom startu.

Uoči meča:

Dvojica tenisera su konačno izašla na teren.

Meč između Pavličenkove i Mertens završen je posle tri seta i tri sata igre.

Prema prvim najavama, Novak i Peruanac trebalo je da izađu na teren oko 13 časova, međutim kako se odužio meč Ruskinje i Belgijanke, početak meča trećeg i 94. tenisera sveta prilično kasni.

Novak odradio trening pred meč

Srpski teniser je jutros poranio i odradio trening na stadionu Filip Šatrije, kako bi osetio teren i uslove za igru.

Novak Đoković
foto: Saša Ozmo

Novakova nova prepreka na putu ka 23. Grend slem tituli je latinoamerički "šljaker" koji je definitivno najveće iznenađenje ovogodišnjeg Rolan Garosa. Peruanac koji je trenutno tek 94. na ATP listi napravio je senzaciju u trećem kolu, pošto je u pet setova savladao 14. tenisera sveta Huberta Hurkača.

Verovali ili ne ovaj 27-godišnji teniser u karijeri je odigrao samo pet mečeva na Grend slem turnirima i svi su rešeni u pet setova! Rezltat koji je ostvario na ovogodišnjem Rolan Garosu mu je najbolji u karijeri - prvom kolu bio je bolji od Kineza Šanga, u drugoj rundi savladao je Španca Bautista-Aguta, a onda je pao i pomenuti Poljak Hurkač.

Momak, koji je ranije isticao da je Federer kralj tenisa i da se divi Nadalu i Mareju, pred okršaj sa najboljim teniserom svih vremena dao je prilično prepotentnu izjavu. Naime, on je poručio da Novak i on imaju 50-50 šanse za pobedu.

Huan Pablo Variljas
foto: Gao Jing / Xinhua News / Profimedia

Đoković je do osmine finala stigao bez izgubljenog seta, ali daleko od toga da se prošetao u prva tri kola.

Na startu turnira Nole je bio bolji od Amerikanca srpskog porekla Aleksandra Kovačevića, zatim je kući poslao Mađara Martina Fučoviča, da bi u trećem kolu posle velike borbe savladao odličnog Španca Davidoviča Fokinu.

Đokoviću i Viljaresu će ovo biti prvi međusobni duel. Naravno, Novak je apsolutni favorit i sve sem sigurnog trijumfa srpskog as bila bi ravno neviđenom čudu.

Meč počinje oko 13 časova na stadionu Filip Šatrije u Parizu. Tekstualni prenos i sve najzanimljivije momete sa meča možete pratiti uživo na Kurir sportu!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track