ALKARAZ KAO PREDATOR PRATI SVAKI ĐOKOVIĆEV POTEZ: Španac sledeće nedelje može da OTME NOVAKU PRVO MESTO, evo o čemu je reč
Foto: EPA/Mohammed Badra

NEMA PREDAHA

ALKARAZ KAO PREDATOR PRATI SVAKI ĐOKOVIĆEV POTEZ: Španac sledeće nedelje može da OTME NOVAKU PRVO MESTO, evo o čemu je reč

Tenis -

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, neće igrati u Londonu na pripremnom turniru za Vimbldon.

ATP Kvins igraće se od 19. juna, a na njemu verovatno i očekivano, neće biti Đokovića.

Za razliku od njega, mladi Karlos Alkaraz, neće propustiti priliku da dođe do novih bodova. Španac se prošle godine povukao sa turnira pred sam početak što znači da ne brani bodove, a titula bi mu donela novih 500 na ATP listi, zahvaljujući čemu bi prestigao Đokovića (trenutna razlika je 420 bodova) i ponovo postao prvi na svetu.

Đoković nikada na turniru u Kvinsu nije osvajao titulu, a igrao je dva finala, 2008. godine protiv Rafaela Nadala i 2018. godine protiv Marina Čilića.

Zanimljivo je da je još jedan Srbin igrao finale ovog prestižnog turnira i to prošle sezone. Bio je to Filip Krajinović koji se u glavnom žrebu našao kao zamena za Alkaraza.

Krajinović je u borbi za trofej rezultatom 7:5, 6:4 izgubio od Matea Beretinija koji je aktuelni dvostruki uzastopni šampion.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track