KOMŠIJE, NEMATE VI POJMA ŠTA SRBIN SVE TRPI! Hrvati KIPTE OD BESA: Zapad se prema Modriću odnosi kao prema Novaku Đokoviću!
Foto: EPA Christophe Petit Tesson, EPA Maurice Van Steen

nije za poređenje

KOMŠIJE, NEMATE VI POJMA ŠTA SRBIN SVE TRPI! Hrvati KIPTE OD BESA: Zapad se prema Modriću odnosi kao prema Novaku Đokoviću!

Tenis -

Komšije porede neuporedivo!

Hrvatski mediji ogorčeni su zbog tretmana koji njihov najbolji fudbaler Luka Modrić ima u zapadnim medijima.

Popularni hrvatski "Večernji list" je blago ignorisanje Modrića i njegovih podviga od strane jednog fudbalskog portala uporedio sa neopisivom torturom i nipodaštavanjem koje godinama unazad od strane najuticajnijih aglosaksonskih medija.

Luka Modrić sa svojom reprezentacijom nije uspeo da osvoji trofej u Ligi nacija, pošto je Hrvatska u finalu poražena od Španije posle izvođenja penala. Taj meč je možda bio poslednji za veterana Modrića u dresu Hrvatske, pa 37-godišnji as centralna tema tamošnjih medija.

Komšije su besne na popularni fudbalski portal "442" (Four-Four-Two), jer su njihovog heroja stavili tek na 28. mesto liste najboljih igrača svih vremena.

"Pa dobro, za Boga miloga! Pitate se sigurno, gde je na FFT-ovoj listi smešten Luka Modrić ako ga nema među dvadeset najboljih? Evo i odgovora: tek na 28. mestu! Ispred njega još su Ronaldinjo, Jašin, Ćavi, Inijesta, Barezi, Karlos Alberto i Roberto Bađo. Da, naša Zlatna lopta i najbolji i najuspešniji fudbalera kog smo ikada imali jedva je ušao među najboljih trideset", stoji u tekstu "Večernjeg lista".

Autor je u nastavku teksta poistovetio Modrića sa srpskim teniserom Novakom Đokovićem.

"Kako uopšte objasniti ovakav izliv "objektivnosti" prema Modriću, osim onim istim sindromom koji zapadni svet ima i prema 23-strukom osvajaču teniskih grend slemova Novaku Đokoviću. Nikada sportista sa ovih prostora, koliko god veličanstven i sportski uspešan bio, neće tamo dobiti afirmaciju koju zaslužuje – da je najveći svih vremena! Luka Modrić po svemu što je postigao u karijeri, po svojoj dugovečnosti u najvećemu klubu sveta 20. veka u izboru FIFA i u reprezentaciji koja ima dve svetske medalje, trebao bi biti među dvadeset najboljih fudbalera koje je svet ikada imao".

Ipak, budimo realni - odnos britanskih medija prema Novaku i Modriću nije za poređenje, baš kao što se i njihova sportska dostignuća ne mogu porediti, uz dužno poštovanje prema svemu što je Luka uradio u karijeri. Novak je osvajanjem rekordne 23. grend slem titule u karijeri dokazao da je najbolji teniser svih vremena, a engleski mediji kao da se takmiče ko će na blamantniji način da objasni zašto Srbin nije GOAT belog sporta. Sramne napade zbog odluke o vakcinaciji, stavova o Kosovu i Metohiji i slično, nema potrebe ni da pominjemo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track