MEČ TRAJAO TRI DANA, A SAMO POSLEDNJI SET VIŠE OD 8 SATI: Najduži duel u istoriji tenisa RASPAMETIO PLANETU! I danas se prepričava
Foto: Roger Parker / Alamy / Alamy / Profimedia

SEĆANJE

MEČ TRAJAO TRI DANA, A SAMO POSLEDNJI SET VIŠE OD 8 SATI: Najduži duel u istoriji tenisa RASPAMETIO PLANETU! I danas se prepričava

Tenis -

Na današnji dan, 24. juna 2010. godine odigran je najduži meč u istoriji tenisa!

Meč prvog kola Vimbldona između Džona Iznera i Nikole Maua ostao je upisan u analima belog sporta.

Verovali ili ne, trajao je čak tri dana! Dva puta je odlagan zbog mraka, a poslednji set igrao se neverovatnih osam sati i 11 minuta.

Nakon ukupno 11 sati i pet minuta iscrpljujuće borbe Amerikanac Džon Izner slavio je rezultatom 3:2 po setovima 6:4, 3:6, 6:7, 7:6, 70:68. Bio je to najduži teniski meč ikada!

Počeli su u utorak, kada su odigrali nešto manje od tri sata tenisa, pre nego što je dvoboj prekinut, da bi nastavili dan kasnije kada je meč zbog dužine i mraka ponovo pomeren za četvrtak.

Tokom 11 sati i pet minuta igre oboreno je još nekoliko rekorda, uključujući i najduži set, peti, koji je trajao 8 sati i 11 minuta, najviše gemova u jednom setu (138), najviše gemova u jednom meču (183), najviše asova jednog igrača u jednom meču (Izner – 113) i ukupan broj asova u jednom meču (216). Ovaj meč pomerio je granice fizičke izdržljivosti!

Prethodno, najduži meč u istoriji Vimbldona trajao je 112 gemova i odigran je 1969. godine.

Zbog dužine trajanja kao i brojnih drugih rekorda, epski susret ovekovečen je postavljanjem ploče na Vimbldonu u znak sećanja na ovu iscrpljujuću trodnevnu borbu.

Iscrpljeni Izner je u drugom kolu poražen od Tima de Bakera 6:0, 6:3, 6:2.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track