PAZARCI POČELI GLAVNI DEO PRIPREMA: Fudbaleri Novog Pazara na Zlatiboru, stigli Floro i Mihajlović
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

SUPERLIGA SRBIJE

PAZARCI POČELI GLAVNI DEO PRIPREMA: Fudbaleri Novog Pazara na Zlatiboru, stigli Floro i Mihajlović

Tenis -

Fudbaleri Novog Pazara počinju danas dvonedeljni ciklus priprema na Zlatiboru, a taj superligaš prethodno je na godinu potpisao levog beka Rafaela Flora i na dve godine igrača sredine terena Stefana Mihajlovića.

Floro (29), koji je došao iz finskog Oulua, prošao je omladinske selekcije Spotinga i Porta, posle čega je otišao u Šefild Venzdej.

Njegovi raniji klubovi u domovini su još Kaza Pija, Almansilense, Luletano, Žil Visente, Kova Pjedade, Felgueiras 1932 i Oljanense, dok je u Litvaniji nastupao za Štumbras i Panevežis.

Mihajlović (24) je proveo omladinski staž u Crvenoj zvezdi i Voždovcu, a potom je igrao za lučansku Mladost, čajetinski Zlatibor, Žarkovo, Mačvu iz Šapca i novosadski Proleter.

Na listi potencijalnih pazarskih pojačanja pokušaće da im se pridruže bosanski napadač Anes Mašić i štoper iz Hrvatske Arian Mršulja.

Na Zlatiboru će trenirati golmani Nikola Mirković, Lazar Slavković i Almin Kahrimanović, kao i defanzivci Uroš Lazić, Dragan Bojat, Slobodan Rubežić, Ensar Brunčević, Emir Azemović, Aleksandar Šušnjar, Mršulja, Kemal Koničanin, Haris Terzić i Floro.

Za mesta u veznom redu konkurišu Miljan Momčilović, Dženis Mulić, Danko Kiković, Adetunđi Rasak Adešina, Mihajlović, Nikola Bogdanovski i Mitar Ergelaš, a napadu Marko Obradović, Savo Arambašić, Mašić i Konstantin Ristović.

U ekipi nema igrača sredine terena iz Gane Princa Artura, s kojim je prethodno dogovorena trogodišnja saradnja.

Novopazarci će prvi test na Zlatiboru imati 5. jula protiv Zvijezde 09 iz Bijeljine, a tri dana kasnije odmeriće snage sa Jedinstvom iz Bijelog Polja. Duel sa rivalom iz Super lige Srbije Voždovcem zakazan je za 13. jul, dok 15. jula sledi prijateljska utakmica protiv Al Vahde.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track