BRITANCI ISPADAJU SA VIMBLDONA KAO NA TRACI! Britanska tragedija: Sva tri domaća tenisera završila učešće
Foto: Shaun Brooks/Action Plus / Actionplus / Profimedia

Krah

BRITANCI ISPADAJU SA VIMBLDONA KAO NA TRACI! Britanska tragedija: Sva tri domaća tenisera završila učešće

Tenis -

Oči Velike Britanije bile su uprte danas u Vimbldon, jer su trojica domaćih tenisera nastupala.

Čak su sva trojica bili u isto vreme na terenima Ol Ingland kluba, ali ono što posebno boli Britance jeste da su sva trojica i ispala.

Endi Marej je posle maratona u dva dana poražen od Stefanosa Cicipasa, što je nekako i bio očekivan rezultat. Međutim, Marej je prvog dana poveo sa 2:1 u setovima, a kada je meč prekinut zbog mraka, Britanci su očekivali da uzme još taj jedan set. Ipak, Grk je u nastavku pokazao zašto je favorit pa je slavio rezultatom 7:6(3), 6:7(2), 4:6, 7:6(3), 6:4.

Cicipas će u trećem kolu igrati protiv Lasla Đerea.

Vimbldon više neće gledati ni Lijama Broadija. Ni ovom Britancu nisu davane velike šanse protiv 26. nosioca Denisa Šapovalova. Broadi je sjajno krenuo i osvojio prvi set sa 6:4, ali je zatim Kanađanin vezao tri seta - 6:2, 7:5, 7:5. Šapovalov će u četvrtom kolu igrati protiv Romana Safijulina iz Rusije.

Ako je za Mareja i Broadija i bilo očekivano da izgube, onda se to ne može reći za Kamerona Norija. Britanac je bio postavljen za 12. nosioca i trebao je da ima lak posao protiv Amerikanca Kristofera Jubanksa. Međutim, trenutno 43. igrač na svetu je u četiri seta savladao Britanca - 6:3, 3:6, 6:2, 7:6(3). Jubenks će u trećem kolu igrati protiv imenjaka Okonela iz Australije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track