DNO DNA - OVAJ ČOVEK NEMA NIMALO SRAMA! Skandalozan intervju Nadalovog strica: Ponizio Đokovića kao nikada do sada!
Foto: Reuters

bez imalo srama

DNO DNA - OVAJ ČOVEK NEMA NIMALO SRAMA! Skandalozan intervju Nadalovog strica: Ponizio Đokovića kao nikada do sada!

Tenis -

Dok Novak Đoković ruši rekorde na Vimbldonu i ispisuje nove stranice istoriji tenisa dežurni pljuvači na sve moguće načine pokušavaju da unize veličanstvenog Srbina i njegove nestvarne rezultate.

Toni Nadal, bivši trener i stric španskog tenisera Rafaela Nadala, izazvao je veliku buru u javnosti, pošto je u intervjuu koji je dao za "Clay Tennis" izjavio da su Federer i Nadal doprineli više belom sportu od čoveka koji je oborio gotovo sve moguće rekorde koji postoje - Novaka Đokovića.

"Mislim da su Federer i Nadal značajniji za svoj spor od Đokovića. A Federer je imao najveći uticaj na sport od bilo koga drugog. Kada se povede ta diskusija o tome ko je najbolji svih vremena, moramo da ustanovimo tačne kriterijume oko kojih uvek postoji debata. Ko je najbolji - onaj koji ima svetski rekord ili onaj koji osvoji Olimpijske igre? NE znam. Mislim da onaj koji je uspevao da igra na vrhunskom nivou i da radi teže stvari je Federer, onaj koji je osvojio najviše svega je Đokovića, a ko zna još šta bi bilo sa Rafom da nije bilo povreda - imao bi više titula nego svi ostali", rekao je Toni i ostao živ.

Novak Đoković
foto: HUGO PHILPOTT / UPI / Profimedia

Na pitanje novinara da li to znači da je Đoković bolji od Nadala, on je odgovorio:

"Novak je bolji jer je osvojio više titula od Rafe. Ako je Novak osvojio 24... Šta bi se desilo da se više igra na šljaci umesto na tvrdoj podlozi? Moj rođak igra tri grend slem turnira na podlozi koja mu nije omiljena, a samo jedan na svojoj omiljenoj šljaci. Isto je i sa mastersima".

Na pitanje da li bi Nadal osvojio 35 grend slemova da se Australijan open igra na šljaci, Toni je kao iz topa ispalio.

"Jasno kao dan. Ima toliko malih stvari koje ljudi ne shvataju. Ako stavite jedan tip loptica, favorizujete jednog u odnosu na nekog drugog tenisera", poručio je Španac.

Kurir sport

Bonus video:

00:09

Nole Grobare ori se u Areni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track