NOVINAR PROVOCIRAO RUBLJOVA POSLE MEČA S NOVAKOM! Andrej ostao miran i poslao JAKU PORUKU: Nije mi krivo što dolazim iz Rusije
Foto: Printscreen

VIMBLDON

NOVINAR PROVOCIRAO RUBLJOVA POSLE MEČA S NOVAKOM! Andrej ostao miran i poslao JAKU PORUKU: Nije mi krivo što dolazim iz Rusije

Tenis -

Ruski teniser, Andrej Rubljov, dobio je provokativno pitanje na konferenciji za medije posle poraza od Novaka Đokovića.

Rubljov je zaustavljen u četvrtfinalu Vimbldona i sada može da se pohvali da je taj deo takmičenja najbolji uspeh za njega na sva četiri grend slema.

"Ne znam, iskreno. Bilo je tužno što ne mogu da igram, ali srećan sam što sam mogao ovde da pružim dve dobre nedelje mog tenisa. Ovo je moje najbolje četvrtfinale. U poređenju sa ostalim slemovima, ponosan sam na sebe prvi put", poručio je Rubljov.

Upitan je potom da prokomentariše podršku koju je imao u Londonu.

Kada je rekao da nije očekivao odnos navijača prema njemu kakav je dobio zbog toga što dolazi iz Rusije, zbog svima dobro poznatih razloga, usledila je provokacija.

"Osetio sam veliku podršku ovde tokom dve nedelje, pa i danas. Doći iz zemlje iz koje ja dolazim i imati ovakvu podršku je nešto specijalno. Osećam nekada da nisam zaslužio tako nešto, ne znam šta sam uradio da bih to imao. I veoma sam zahvalan.

Andrej Rubljov
foto: EPA/Tolga Akmen

To je novinar pokušao da iskoristi, kako bi Rubljova naveo na odgovor kojim bi kritikovao svoju zemlju.

Predstavnik medija je konstatovao kako Andrej "deluje kao da mu je krivo što dolazi iz Rusije".

"Ne. Mislim, ne znam šta da kažem. Dao sam toliko izjava. Mislim da je moj stav veoma jasan. Nije mi krivo. Situacija je prosto strašna. Naravno, ne želite to nikome. Želite da se ove strašne stvari završe što je pre moguće i da ljudi širom sveta imaju šansu da imaju dobar život", objasio je sedmi teniser sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track