ROLERKOSTER MEDVEDEVA ZA POLUFINALE VIMBLDONA: Rus i Amerikanac odigrali NEVEROVATAN MEČ - Danil posle svađe i drame slavio
Foto: Simon Dael / Shutterstock Editorial / Profimedia

grend slem u LONDONU

ROLERKOSTER MEDVEDEVA ZA POLUFINALE VIMBLDONA: Rus i Amerikanac odigrali NEVEROVATAN MEČ - Danil posle svađe i drame slavio

Tenis -

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u polufinale Vimbldona pošto je slavio nad američkim teniserom Kristoferom Jubenksom sa 3:2 (6:4, 1:6, 4:6, 7:6 (7-4), 6:1)

Odlično je Medvedev otvorio četvrtfinale Vimbldona i došao do ranog brejka u prvom setu. Međutim, već u drugom situacija se potpuno promenila - Jubenks u četvrtom gemu pravi brejk iz trećeg pokušaja, dominantno osvaja set i meč uvodi u neizvesnost.

Amerikanac je uhvatio zalet i u trećem setu odmah oduzima servis Medvedevu, a odnos snaga u četvrtom setu je bio izjednačen, pa je rešen u taj-brejku koji je posle drame pripao Medvedevu.

Ruski teniser ušao je u žestoku svađu sa sudijom na Vimbldonu tokom svog četvrtfinalnog okršaja sa Jubanksom pošto je udario lopticu koja je pogodila kamermana. Više o tome pročitajte OVDE.

U petom setu pitanje pobednika se više nije postavljalo - Rus je "ubacio u petu" i samleo Amerikanca za polufinale Vimbldona.

Medvedev će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Alkaraz - Rune.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track