VELIKI SKANDAL UZDRMAO TENIS: Napravio senzaciju na Vimbldonu, pa "popio" 18 meseci SUSPENZIJE!
Foto: John Walton / PA Images / Profimedia

ŠOK

VELIKI SKANDAL UZDRMAO TENIS: Napravio senzaciju na Vimbldonu, pa "popio" 18 meseci SUSPENZIJE!

Tenis -

Najbolji švedski teniser Mikel Imer suspendovan je iz tenisa na 18 meseci jer je propustio tri andidoping kontrole!

Trenuto 51. igrač sveta nedavno je napravio neviđeno čudo na Vimbldonu, pošto je nakon velikog preokreta savladao jednog od favorita turnira, Amerikanca Tejlora Frica (od 0:2 do 3:2).

Samo nekoliko dana nakon sjajnog podviga u Londonu doživeo je najbolniji udarac u karijeri.

Iako mu nikada nije pronađena nedozvoljena supstanca, Šveđanin je žestoko kažnjen jer je tokom 2021. godine tri puta izostao sa testiranja što je ozbiljno kršenje ITF pravila.

Najpre je oslobođen optužbi, ali ITF je slučaj prebacio na Međunarodni sud za sportsku arbitražu, koji je bio nemilosrdan prema Imeru.

Odluka o suspenziji šokirala je švedskog tenisera, koji se tim povodom oglasio na društvenim mrežama.

"U januaru 2022 ITF me je optužio da sam prekršio anti doping pravila jer sam propustio tri testiranja za takmičenja u periodu od 12 meseci. Borio sam se da budem saslušan i oslobođen sam od strane nezavisnog tribunala sastavljenog od tri arbitra u junu 2022. godine. ITF se žalio na tu odluku bez obzira na činjenicu da su tri nezavisna arbitra koja su me oslobodila optužbi bila postavljena po njihovim pravilima. Tražili su Sudu za sportsku arbitražu (CAS) da donese drugačiju odluku baziranu na istim činjenicama prema kojama sam već bio oslobođen", kaže očajni Imer i dodaje:

"Juče sam saznao da je CAS odlučio da me suspenduje iz profesionalnog tenisa na 18 meseci, iako nikada nisam bio optužen da sam koristio nedozvoljene supstance. Već jednom sam oslobođen i celim srcem stojim iza činjenice da treći prekršaj nisam napravio. Smatram da je odluka da mi se opet sudi i da se proglasim krivim nije fer. Takođe teško mi je da shvatim da neko veruje da je suspenzija na 18 meseci pravedna kazna. Znam da su ova pravila usvojena kako bi se odbranio integritet našeg sporta, ali ne verujem da sam prekršio pravila. Moja svest je čista i Bog mi je svedok", poručio je Šveđanin.

Kurir sport

Bonus video:

00:11

Novak Đoković se sprema za izlazak na teren

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track