SVESRPSKO FINALE U ČEŠKOJ: Luna Vujović i Dušica Popovski igraju za titulu na Evropskom prvenstvu
Foto: TSS

veliki uspeh

SVESRPSKO FINALE U ČEŠKOJ: Luna Vujović i Dušica Popovski igraju za titulu na Evropskom prvenstvu

Tenis -

Fenomenalan uspeh ženskog srpskog tenisa. Luna Vujović i Dušica Popovski su zakazale svesrpsko finale Evropskog prvenstva u pojedinačnoj konkurenciji do 14 godina u češkom Mostu.

Luna Vujović, Dušica Popovski, Silvija Hegediš
foto: TSS

Briljantanih mesec dana u kojima su osvojile evropsko ekipno srebro, izborile titulu i polufinale na Vimbldonu, krunisale su direktnom bitkom za evropsko zlato.

- Devojke su presrećne - priča trener i vođa tima Silvija Hegediš i nastavlja:

- Ovo im je ostvarenje snova, da se igra svesrpsko finale, a sada su posle polufinala zajedno otišle na sladoled, pa sutra ko pobedi.

Dušica Popovski je kao 12. nosilac prva i čini se lakše došla do finala preko 7. nosioca, Čehinje Sare Oliveriusove 6:4, 6:0. A, Luna Vujović je drugi put ukarijeri u ovih mesec dana dobila prvu favoritkinju, Rumunku Juliju Safinu Popa sa 6:3, 7:6.

- Dušica je lako pobedila Čehinju, iako je bila boljepzicionirani nosilac od nje, a Luna je uspela drugi put u kratkom periodu da slavi protiv Pope, protiv koje do sada nije znala za trijumf. Rumunka je bila favorit, i u drugom setu je vodila, ali je Luna uspela da preokrene i zakaže svesrpsko finale - zaključuje Silvija Hegediš.

Ovo je prvi plasman u finale Evropskog pojedinačnog prvenstva do 14 godina u istoriji, a odmah - duplo finale. Luna i Dušica su se okitile ekipnim evropskim srebrom, pa su na Vimbldonu do 14 godina ostvarile polufinale (Dušica) i titulu (Luna), a sutra će odlučivati ko će da postane nova evropska prvakinja. Nema zime za ženski tenis u Novom veku srpskog tenisa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track