ŠPANAC NE BLISTA - Alkaraz TEŠKOM MUKOM sprečio novu senzaciju! Slavio posle skoro tri sata borbe!
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

provukao se

ŠPANAC NE BLISTA - Alkaraz TEŠKOM MUKOM sprečio novu senzaciju! Slavio posle skoro tri sata borbe!

Tenis -

Španac ne blista na američkom tlu...

Prvi teniser sveta Karlos Alkaraz uz dosta muke uspeo je da savlada Australijanca Džordana Tompsona i tako izbori plasman u treću rundu Mastersa u Sinsinatiju.

Španac je slavio rezultatom 7:5, 4:6, 6:3 posle gotovo tri sata borbe.

Nakon blede igre na Mastersu u Torontu, gde je eliminisan već u četvrtfinalu od Tomija Pola, Alkaraz je nastavio sa neubedljivim partijama i u Sinsinatiju i prilično zabrinuo svoje navijače pred US open.

Uz dosta sreće dobio je prvi set protiv Tompsona. Imao je Australijanac prednost breka, vodio sa 4:2, ali je dozvolio Alkarazu da napravi preokret i dođe do prednosti.

To nije poremetilo Tompsona koji je u drugom setu još ubedljivije startovao. Došao je do prednosti od 5:2, ali nije odmah uspeo da završi posao. Alkaraz je vratio brejk, stigao do 5:4 i delovalo je da ćemo ponovo gledati isti scenario. Međutim, Tompson to nije dozvolio. Odigrao je sjajan gem i izjednačio na 1:1.

Ipak, u trećem setu momak iz Sidneja je izgubio snagu i Karlos je to maksimalno iskoristio. Napravio je brejk u ranoj fazi seta, a onda u devetom gemu još jednom oduzeo servis rivalu i završio posao posle dva sata i 47 minuta igre.

U trećem kolu Alkaraz će igrati protiv boljeg iz duela Tomi Pol - Igo Imber.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track