TRENUTAK KOJI JE SVE PRESTRAVIO: Doktori MERILI PULS Novaku, Srbin se hvatao za glavu! Svi su mislili da je kraj! DRAMATIČNA SCENA
Foto: Printscreen

DRAMA

TRENUTAK KOJI JE SVE PRESTRAVIO: Doktori MERILI PULS Novaku, Srbin se hvatao za glavu! Svi su mislili da je kraj! DRAMATIČNA SCENA

Tenis -

Nole je u drugom setu bio na korak od predaje...

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je Masters u Sinsinatiju, pošto je u epskom finalu posle čudesnog preokreta uspeo da savlada mladog Španca Karlosa Alkaraza 5:7, 7:6 (7), 7:6 (4).

U drugom setu Novaku je pozlilo na terenu od prevelike vrućine i svi su mislili da će da odustane, ali Srbin nije želeo da se preda. Podigao se iz pepela poput feniksa, napravio preokret za pamćenje i zasluženo podigao trofej.

Uslovi za igru bili su izuzetno teški i već u finišu prvog seta bilo je vidljivo da Novak gubi energiju. Kada je Alkaraz u trećem gemu drugog seta napravio brejk za vođstvo 2:1, činilo se da je meč gotov. Novak je izgledao jako loše, zatražio medicinsku pomoć zbog malaksalosti. Doktori su mu merili puls, a nezvanično, savetovali su i da razmisli o odustajanju od meča. Ali se to nije desilo. Nole je uzeo lek i odlučio da nastavi meč.

U nastavku meča uspeo je da oduzme servis Špancu i uvede set u taj-brejk. Spasao je i meč-loptu u dramatičnoj završnici drugog seta i posle neverovatne borbe stigao do izjednačenja. Nije popuštao ni u trećem setu, u kom je takođe viđena iscrpljujuća borba. Nole je ponovo slavio posle taj-brejka i zasluženo stigao do 39. Masters titule u karijeri.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track