NOVAK JE NAJBOLJI SPORTISTA NA SVETU! Britanac se poklonio srpskom asu i dodao: Samo jedan genije može da se uporedi s njim!
Foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

TENIS

NOVAK JE NAJBOLJI SPORTISTA NA SVETU! Britanac se poklonio srpskom asu i dodao: Samo jedan genije može da se uporedi s njim!

Tenis -

Greg Rusedski, nekadašnji kanadsko-britanski teniser, smatra da je Novak Đoković najbolji sportista sveta.

Finalista Ju Es opena iz 1997. godine oduševljen je konstantnošću koju poseduje Đoković.

"Novak je za mene najbolji sportista na planeti u ovom trenutku, nezavisno o kojem sportu se radi. Njegova doslednost, ono što radi na terenu i što radi u njegovim godinama... Nešto neverovatno", rekao je Rusedski.

Bivši četvrti teniser sveta rekao je da se samo legendarni kvoterbek Nju Ingland Petriotsa Tom Brejdi može uporediti s Đokovićem.

"To što radi Novak nije radio niko osim Toma Brejdija trijumfima u Super boulu. Ironično, baš je Brejdi bio u Đokovićevoj loži i gledao ga kako osvaja poslednji Ju Es Open", dodao je Rusedski.

Rusedski je otkrio i svoje viđenje o tome šta je Đokovićev cilj do kraja karijere.

"Rekao bih da je Novak GOAT koji želi da osvoji 27, 28 Grend slemova kako bi se distancirao od "čopora". Sustigao je Margaret Kourt, ne samo da želi biti najbolji teniser ikad, on želi to biti u svakom pogledu. Za njega je olimpijsko zlato iduće godine u Parizu ogroman izazov", zaključio je Rusedski.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track