RUS LAGANO IZBACIO ALKARAZA SA MASTERSA U PARIZU, PA PORUČIO: Ovo je bila pobeda za sećanje - sada mogu da se prepustim osećanjima
Foto: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

MASTERS U PARIZU

RUS LAGANO IZBACIO ALKARAZA SA MASTERSA U PARIZU, PA PORUČIO: Ovo je bila pobeda za sećanje - sada mogu da se prepustim osećanjima

Tenis -

Radosti Romana Safiulina posle šokantne pobede nad Karlosom Alkarazom u (samo) dva seta (6-3 6-4) već u drugom kolu Roleks Paris Mastersa - nije bilo kraja…

Ovo je bila pobeda za sećanje, pogotovo na kraju sezone u kojoj je trenutno na drugom mestu na svetu. On je osvajač već dve grend slem titule, i osećam se odlično u saznanju da mogu da igram protiv ovakvih igrača i pobeđujem ih. Na momente je bilo veoma teško suzbiti emocije – ali sam sada srećan da sam ostvario ovaj veliki trijumf i da sada mogu da se prepustim osećanjima”, izjavio je za predstavnike medija ruski teniser Roman Safiulin posle antologijske pobede nad Karlosom Alkarazom.

Imali ste odličnu sezonu – čemu su doprinele tačno kakve promene?

Mnogo toga sam promenio tokom sezone, a naročito u smislu priprema pred turnire”, kratak i jasan je Safiulin – trenutno 45 igrač sveta.

“Za razliku od nekih mojih kolega – kao što je Karacev – ja postepeno napredujem ka vrhu. On je posle polufinala Australijen Opena sa 114. mesta ušao u prvih 30, a ja postepeno napredujem i učim kroz taj proces. Svaki od igrača iz naše zemlje predstavlja inspiraciju za mene, i poseduju kvalitete koji su jedinstveni za njih. Danil, Andrej, Karen i ja se poznajemo iz juniorskih dana – i nadam se da ću ih uskoro stići po rangu”, najavljuje Roman.

Karlos Alkaraz
foto: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

Za svoje najveće kvalitete smatra svoj servis, ritern i forhend – i smatra da mu je saradnja sa Andrejem Kuznjecovom do sada bila veoma plodotvorna.

Eliminacija Alkaraza u drugom kolu Pariza znači da će Novak ostati broj 1 na svetu do početka Završnog Mastersa sezone u Torinu. U slučaju osvajanja trofeja u Parizu po sedmi put – Novaku će biti potrebna još samo jedna pobeda u grupnoj fazi takmičenja u Torinu kako bi poboljšao svoj rekord i po 8. put u karijeri završio sezonu na čelu ATP rang liste.

Spasiba, Roman!

(Vuk Brajović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track