NOVAČE, SUPRUGA ME ZAMOLILA DA TE PITAM: Kako si pobedio stomačni virus? Poznati novinar napravio šou na konferenciji
Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Panoramic / Profimedia

Hit

NOVAČE, SUPRUGA ME ZAMOLILA DA TE PITAM: Kako si pobedio stomačni virus? Poznati novinar napravio šou na konferenciji

Tenis -

Pri kraju konferencije za medije na engleskom, desila se krajnje neuobičajena situacija – koja je prenula sve u sali.

“Novače – ovo što ću vas pitati je veoma važno, i verujte mi da nije šala!” počeo je svoje obraćanje veteran teniskog novinarstva iz Belgije.

Tajac, pa nastavak – srećom – ne i zabrinjavajući po Novaka:

“Supruga mi je upravo pisala poruku malopre, i zamolila me da Vas upitam – kako ste uspeli da izađete na kraj sa stomačnim virusom ove nedelje? Ona upravo prolazi kroz teške muke, pa bi rado saslušala Novakov savet…”

Salom se prolomio smeh, ali je Novak ostao “na nivou” – i podelio sledeće u dobroj nameri:

“Znate, ja nisam doktor i nisam u stanju da dajem medicinske savete. Svačije telo reaguje na drugačini način, ali smatram da je unošenje tečnosti od ključnog značaja za mene. Ne mogu da pričam u ime Vaše supruge ili bilo koga drugog u pogledu toga kakva vrsta dijete bi odgovarala. Ja lično nisam mogao puno da jedem, obedovao sam samo jedanput dnevno i posle toga samo unosio tečnost – jer sve što bih stavio u usta bi iz njih uskoro i izašlo. Imate vrtoglavice, stalno osećate nedostatak tečnosti u telu, žeđ, slabost – ali ako ste profesionalni sportista – ono što treba da radite čim napustite teren je veoma jasno: ili ćete vi da nadvladate okolnosti, bolove i virus – ili će oni nadvladati vama. Drugim rečima – ne postoji “na pola” – ili se predate i povučete sa turnira, ili uspete da izvučete energiju iz adrenalina, iz publike, iz situacije koju osećate na terenu – što je meni dalo dodatnu motivaciju da izdržim ove nedelje. Stomačni problemi me muče kao I svakog drugog, čini mi se kraće nego što je slučaj kod Vaše supruge – ali sam prolazio kroz pakao 3-4 dana, i tek danas sam se osećao relativno normalno”, prenosi svoje iskustvo u ovoj neobičnoj situaciji Novak.

Vuk Brajović / Kurir sport

Bonus video:

00:06

Novak Đoković sa navijačima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track