KUGLICE SU SPREMNE! Protiv koga će Đoković igrati na Završnom mastersu? Ljutog rivala IZBEGAVA u grupi, jedan teniser VELIKA MINA!
Foto: Dimitar DILKOFF / AFP / Profimedia

Na korak od istorije

KUGLICE SU SPREMNE! Protiv koga će Đoković igrati na Završnom mastersu? Ljutog rivala IZBEGAVA u grupi, jedan teniser VELIKA MINA!

Tenis -

Novak Đoković nema puno vremena za predah posle osvojenog mastersa u Parizu.

Najbolji srpski i svetski teniser će već od 12. novembra u dvorani "Pala Alpitur" u Torinu igrati na Završnom mastersu. Žreb za ovaj turnir će se održati u četvrtak 9. novembra od 15 časova i biće veoma zanimljivo videti koje protivnike će Novak dobiti.

Đoković je šest puta osvajao pehar na poslednjem turniru u takmičarskoj godini i ambicije će mu ove sezone biti takođe najveće moguće.

Torino, Završni masters, Novak Đoković, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev
foto: Screenshot

Novak se učvrstio na najnovijoj ATP listi na prvom mestu, ali i dalje nije obezbedio vrh liste na kraju godine. Za to mu treba jedna pobeda u grupi u Torinu.

Sistem takmičenja je isti kao prethodnih godina. Najboljih osam tenisera su svrstani u četiri "šešira", po dvojica. Žreb će odrediti dve grupe sa po četvoricom, koji će se boriti za polufinale.

Jasno je da Novak u grupi neće moći da igra protiv ljutog rivala Karlosa Alkaraza, jer se njih dvojica nalaze u prvom šeširu, a veliko je pitanje ko bi od ostalih tenisera bio najpoželjniji rival.

U drugom šeširu se nalaze Danil Medvedev i Janik Siner, u trećem su Andrej Rubljov i Stefanos Cicipas, a u četvrtom Saša Zverev i Holger Rune.

Hubert Hurkač je rezerva u slučaju da neko od igrača otkaže učešće.

Kakav učinak Novak ima protiv svojih potencijalnih rivala? Kada se pogleda drugi šešir - protiv Medvedeva je Đoković igrao 15 puta i ima deset pobeda i pet poraza, dok je sa Sinerom snage odmeravao u tri navrata i ima isto toliko pobeda.

Kada gledamo treći šešir, Nole je protiv Rubljova igrao šest puta i ima skor od pet pobeda i jednog poraza, dok je sa Cicipasom čak 13 puta bio na terenu, 11 mečeva je dobio, a dva izgubio.

I za kraj - četvrti šešir u kom se nalaze Zverev i Rune. Sašu Zvereva je Đoković dobio u osam navrata, ali ima i četiri poraza, dok je protiv Holgera Runea igrao četiri puta i skor je izjednačen 2-2, te bi upravo Norvežanin mogao da bude velika mina jer je jedini koji nema negativan skor protiv Novaka!

Ako se desi da Hubert Hurkač upadne na turnir kao zamena Đoković protiv njega ima skor 6-0, tako da ne bi trebalo da bude problema.

Nema dileme da je Novak Đoković veliki favorit protiv koga god da igra, a šta vi mislite, dokle će stići na Završnom mastersu ove godine?

Kurir sport

Bonus video:

00:06

Novak Đoković sa navijačima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track