ODABRANO DRUŠTVO! Siner ispunio "NEMOGUĆU MISIJU" i postao tek TREĆI teniser kom je OVAKO NEŠTO pošlo za rukom protiv Novaka!
Foto: Italy Photo Press / Zuma Press / Profimedia

nije mala stvar

ODABRANO DRUŠTVO! Siner ispunio "NEMOGUĆU MISIJU" i postao tek TREĆI teniser kom je OVAKO NEŠTO pošlo za rukom protiv Novaka!

Tenis -

Janik Siner savladao je Novaka Đokovića rezultatom 2:1 (7:5, 6:7, 7:6) u pravom trileru na Završnom mastersu u Torinu i ovom pobedom srušio je nekoliko rekorda, te ispisao stranice istorije i upao u odabrano društvo.

Za početak, Italijan je ispunio "nemoguću misiju" i postao je tek treći igrač u poslednjih deset godina koji je uspeo da savlada srpskog tenisera u odlučujućem taj-brejku.

Pre njega, to je pošlo za rukom još samo Dominiku Timu i Karlosu Alkarazu. Zatim je postao i treći teniser koji je pre 23. godine uspeo da dobije taj-brejk odluke protiv Novaka, pre njega su to uradili pomenuti Alkaraz i Rafael Nadal.

Janik Siner
foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Postao je Siner i prvi italijanski igrač od 1973. godine koji je vezao pobede protiv prvih na ATP listi. Prvi je koji je to uradio u okviru jedne sezone, a pridružio se i Danilu Medvedevu koji je ove godine zabeležio više od jedne pobede protiv prvih reketa sveta.

Ovo je prvi put još od 2008. godine da se ovako nešto dešava. Tada su Žil Simon i Endi Mari izveli iste podvige protiv Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:15

Novak u Parizu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track