BEZ DLAKE NA JEZIKU! Novak otkrio PRAVU ISTINU o čuvenom "SPUŠTANJU SLUŠALICE" američkom provokatoru: Nije me poštovao, morao sam!
Foto: EPA/Will Oliver, AP/Eduardo Munoz Alvarez

otvoreno

BEZ DLAKE NA JEZIKU! Novak otkrio PRAVU ISTINU o čuvenom "SPUŠTANJU SLUŠALICE" američkom provokatoru: Nije me poštovao, morao sam!

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u opširnom intervjuu koji je nedavno dao za ugledni francuski L’Ekip, između ostalog, dotakao se i čuvene proslave pobede protiv Amerikanca Bena Šeltona u polufinalu US opena.

Potpuno neočekivana proslava Srbina izazvala je tada neviđenu buru u teniskoj javnosti.

Novak je "spustio slušalicu" Šeltonu, imitirajući njegov potez nakon pobede protiv Frensisa Tijafoa. To su iskoristili brojni hejteri koji su odmah osuli paljbu po Novaku, tvrdeći da mladi Amerikanac nije to zaslužio jer nijednog momenta nije pokazao nepoštovanje prema Srbinu.

Međutim, snimci koji su se kasnije pojavili na mrežama i sam Novak tvrde upravo suprotno. Šelton je burno slavio poene, konstantno gestikulirao i "bacao" neumesne komentare. Nakon jedne greške Srbina glasno prokomentarisao: "Nije mu se ovo dopalo", kako bi izbacio Novaka iz takta.

Novak nije nasedao na provokacije. Ostao je potpuno miran i održao je čas tenisa mladom provokatoru. Završio je posao u velikom stilu, a onda na originalan način spustio Amerikanca.

U razgovoru za francuski list objasnio je zašto je na taj način proslavio trijumf.

"Reakcija je bila uperena ka njemu. Nije se ponašao na pravi način, s poštovanjem, na terenu, a i pre meča. Ako neko sebe smesti u tu nesportsku "zonu", ja odgovorim", poručio je Đoković.

Novak Đoković, telefon, Ju Es open, Ben Šelton
foto: Mike Stobe / Getty images / Profimedia

Kurir sport/J.M.

02:00

NOVAK SE BORI ZA PRAVA IGRAČA, IMA STAV U MONOTONIJI JEDNOUMLJA Opovrgnute žestoke izjave Rene Stabs prema svetskom broju jedan!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track