UZBUDLJIV DAN U MELBURNU: Siner uz kaficu i čudesne Ruskinje!
Foto: Anthony WALLACE / AFP / Profimedia

australijan open

UZBUDLJIV DAN U MELBURNU: Siner uz kaficu i čudesne Ruskinje!

Tenis -

Specijalni izveštač iz Melburna: Vuk Brajović

Marija Timofejeva i Mira Andrejeva postale su centralne teme dnevnog programa Australijan opena, sa pravim razlogom!

Marija je u tri paklena seta eliminisala povratnicu na svoje mesto slave, bivšu šampionku Melburna Karolinu Voznjaki, dok je Mira sa terena praktično počistila 6. nositeljku iz Tunisa Ons Žabur 6:0 6:2.

Ako se od entuzuijastičnih mladih pobednica moglo predvideti šta će reći, bilo je zanimljivo čuti Dankinju koja je u svom prvom meču ovde po ostvarenom materinstvu i povratku tenisu oduševila sve pratioce tenisa, da bi danas ispala uz samo jedan dobijen gem u trećem setu.

Ne radi se samo o tome da vam padne koncentracija, već ponekad zaista treba odati priznanje protivnici na visokom nivou igre. Ne znam kako inače igra, ali je danas bila odlična. Borila sam se, ne mislim da sam igrala loše, ali mi je odjednom meč iskliznuo iz ruku čim je nekoliko dugih razmena bilo završeno u njenu korist. Poražena sam, i osećam se poprilično bedno, radila sam napornu na svom povratku, povela porodicu sa sobom u nadi da će me I to motivisati da ostanem u turniru duže”, odgovara Karolina, usput izbegavši da pripiše deo razloga za poraz tome što pati od reumatičnog artritisa.

Kontroverzna tema promocije Rafaela Nadala u ambasadora tenisa Saudijske Arabije nije zaobišla ni nju, ni Igu Švjontek. Poljakinja je bila malo govorljivija juče – rekavši da “nije ni čula da se to desilo", ali da i to potvrđuje da u sportu nije sve crno ili belo.

"Puno se priča o odlasku WTA turneje tamo uprkos činjenici da ženama u toj zemlji nije lako, ali treba biti svestan i toga da se i tamo dešavaju političke i društvene promene. Pranje imidža kroz sport tek nije nešto o čemu bih pričala, a pogotovo ne u vezi Nadala, jer time trebaju da se bave teniske organizacije, i sve što se nameće kao jasan zaključak je da je muški tenis već odlučio da se tamo plasira".

Karolina Voznjacki
foto: Sydney Low/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Voznjaki takođe nije bila previše raspoložena da se bavi tom temom:

"Nisam puno pratila Rafu i čime se u poslednje vreme bavi, ali je jasno da se Saudijska Arabija snažno nametnula u svetu sporta kroz golf, fudbal i sada tenis. Mislim da je to bilo neminovno, i bez obzira na aktuelnu temu ljudskih prava, nadam se da će sport doneti nešto dobro za tu zemlju."

U zanimljivom trouglu se našao Janik Siner posle ubedljive pobede nad De Jongom (3 x 6:2), i to na temu – kafe. Upitan da arbitrira u “sporu” između Milmana i Danijela, koji su tvrdili da je najbolja kafa na svetu australianska - odnosno italijanska, “šargarepica” je jasno potvrdio patriotizam iznad motiva da se “ulaguje” domaćinima.

Janik Siner
foto: Ciro De Luca / Zuma Press / Profimedia

"Pijem kafu, ali ne u fiksnim terminima dana, već po potrebi. Naravno da potvrđujem da je italijanska najbolja, a i moj sponzor bi se razočarao da kažem bilo šta drugačije", uz osmeh presuđuje Janik.

Iako je postao mnogo jači i izdržljiviji, Siner nije ljubitelj kardio-vežbi i teretane.

“Radije ih kombinujem sa tenisom, i mislim da je moj fitnes trener blagonaklon prema mom stavu. Tenis je igra i zbog toga ga volim, što je jedan od razloga što sam napustio skijanje. Ponekad kad sam umoran i moram da idem u teretanu, ume da me smori, ali sebi kažem da tako treba i sve postaje prihvatljivo. Srećom pa je trener duhovit i šalama mi pomogne da probijem led. Ipak mnogo radije kombijujem kardio-treninge sa teniskim", iskren je on.

I tako teku teniski dani u Melburnu…

Kurir sport

10:34

Najveću štetu će snositi Australija zbog gubitka Novaka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track