"ŠTA ONI TRAŽE TU?" Beker osuo paljbu po organizatorima Australijan opena - POLUDEO je zbog njihove odluke, a ovo mu posebno smeta
Foto: Fonet AP

ao

"ŠTA ONI TRAŽE TU?" Beker osuo paljbu po organizatorima Australijan opena - POLUDEO je zbog njihove odluke, a ovo mu posebno smeta

Tenis -

Nekadašnji teniser i aktuelni trener Holgera Runea, Boris Beker, žestoko je zamerio organizatorima Australijan opena zbog dnevnog programa proteklog dana.

U sklopu četvrtfinala Gren slema u Melburnu sastali su se Rubljov i Siner, a njihov meč završen je nešto posle pola dva ujutro po lokalnom vremenu.

Mnogi su zbog toga pobesneli na organizatore, kritike su pristizale sa svih strana, a u red je stao i Beker, koji je u emisiji "Meč lopta Beker" otkrio zbog čega je došlo do svega toga.

"Greška je bila u postavljanju meča legendi u dublu u podne. Šta oni traže tu? Otuda je sve ostalo moralo da se oduži, tako da je večernji program počeo kasnije. Razmatranje da se jedan od mečeva pomeri na drugi teren je odbijen. To bi bilo nevolja za navijače koji su kupili karte za večernji program, a tu si igrali mečeve Sabalenka i Siner", objasnio je nekadašnji trener Novaka Đokovića.

Boris Beker
foto: Eurosport

Svestan je Nemac da je teško predvideti kako će se mečevi razvijati...

"Ima dana kada su mečevi neverovatno dugi. Meč Koko Gof i Kostjuk je trajao tri sata, muški meč skoro četiri. To je nesrećno za sve", zaključio je Beker.

Kurir sport

Bonus video:

00:20

Melburn, Australijan open, navijači, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track