"VOLEO BIH DA NOVAK I SINER IGRAJU JEDNO SEDAM I PO SATI..." Medvedev NASMEJAO novinare do suza nakon plasmana u polufinale AO!
Foto: Jason Heidrich/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

ao

"VOLEO BIH DA NOVAK I SINER IGRAJU JEDNO SEDAM I PO SATI..." Medvedev NASMEJAO novinare do suza nakon plasmana u polufinale AO!

Tenis -

Specijalni izveštač iz Melburna: Vuk Brajović

U slučaju da je to neko propustio, Danil Medvedev je u polufinalu Australijan Opena. Još jedan teniski četvoročasovni maraton protiv i ovoga puta odličnog ali nedorečenog Hurkača srećno je završen u korist trećeg igrača sveta, koji je samo jedan meč do sada odigrao u 3 seta i stigao na treće mesto liste najkasnije završenih mečeva u Melburnu u nadmetanju sa Rusuvuorijem (Hjuit – Bagdatis 2008. u 4:34, Marej – Kokinakis 2023. u 4:05 ujutru) koje je okončano u 3:39.

A kako se posle svega ovoga, a pred polufinale sa Zverevom ili Alkarazom, oseća Danil?

“Osećam se uvek isto. Brzo sam sagoreo petinu energije sa kojom sam ušao u meč, a kad sam ušao u svlačionicu – nastupio je raspad. Ipak, jedan dan je dovoljan da me moj tim oporavi da startujem meč u dobrom stanju – a ako posle toga crknem za pobedu, i dalje je OK jer imamo dovoljno vremena za oporavak”, objašnjava “Medved”.

Danil Medvedev
foto: Lillian SUWANRUMPHA / AFP / Profimedia

Upitan da li očekuje da će igrati polufinale u noćnom terminu u petak, Rus kaže: “Mislim da je to sigurna stvar, praktično odlučena I pre početka turnira. Ono što me čudi ovoga puta u Australiji je da vam je na terenu pretoplo čim sunce izađe, bez obzira na zvaničnu izmerenu temperaturu. Kuvao sam se i na 20 i na 30 celzijusa, pa mi noć svakako prija. E sad, pitanje je kad ćemo početi, ali ne verujem da će Novak i Siner obarati bilo koji rekord dužine meča tog dana”, predviđa Danil.

Osamnaest puta je Medvedev doživeo brejk na svoj servis, ali je i pored toga ušao u polufinale. Da li će probati nešto da menja u svom početnom udarcu?

“Videćemo da li će to biti potrebno. Znate, i Novak je grešio, pretrpeo puno brejkova za njegove standarde, pa to možda ima veze sa lopticama ili terenom. Na Lejveru se na jednoj strani igra “u vetar” (desne od sudijine stolice, prim.aut.) i sa nje sam danas pretrpeo brejkove. Ako ne servirate 220 km/h kao Hubi onda će protivniku biti mnogo lakše da vam napadne servis. Nisam mnogo zabrinut zbog tih 18 izgubljenih servis-gemova, pogotovo ako pobeđujem”, kaže Medvedev.

Danil Medvedev
foto: Jason Heidrich/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Na veoma aktuelnu temu brzine terena i loptica, Medvedev elaborira: “Teško je reći, jer su loptice veoma čudne. Pokušali su da ih naprave dugotrajnijim, ali su dobili to da su izuzetno brze kad su nove – kao meci – a posle nekoliko servis gemova izanđaju. Protiv igrača koji vole da prebacuju se bukvalno raskupusaju posle nekoliko razmena, i onda sve ode u večnost. Teren je dosta brz, ali su loptice te koje prave razliku i variraju značajno. Gledao sam meč Tompsona i Vukića, i dok im nisu ubacili nove loptice u teren – ni jedan ni drugi nisu uspevali da postignu viner već su se poeni sticali samo greškama protivnika”, detaljan je Rus.

Zanimljiva je analiza i izvedena želja Medvedeva pred meč Đoković-Siner, iz koga će dobiti svog protivnika u polufinalu:

“Teško mi je da prognoziram ishod ovog meča, jer Janik igra na 100% svojih mogućnosti, a Novak je ovde nepobediv godinama. Ako bih mogao da poželim nešto, to bi bilo da igraju jedno sedam i po sati, uz taj brejk 30-28 u petom setu pa da vidimo da li će pobednik posle toga biti malo umoran u nedelju”, uz smeh nam prenosi Medvedev.

“To će sigurno biti sjajan meč, i uživaću u njemu što više bude mogao. Pripremaću se za svoj nastup, ali znam da nas čeka triler – pogotovo posle velikih okršaja koje su imali u Torinu i na Dejvis Kupu. Pitajte me više pred finale”, samouvereno zaključuje Medvedev.

Kurir sport

Bonus video:

00:20

Melburn, Australijan open, navijači, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track