"NOVAK JE POSEBNA LIGA U ODNOSU NA MENE" Siner ponosno pozirao sa peharom, pa jasno stavio do znanja svima koliko POŠTUJE SRBINA
Foto: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

kakve reči

"NOVAK JE POSEBNA LIGA U ODNOSU NA MENE" Siner ponosno pozirao sa peharom, pa jasno stavio do znanja svima koliko POŠTUJE SRBINA

Tenis -

Specijalni izveštač iz Melburna - Vuk Brajović

Janik Siner, kako to tradicija nalaže, imao je šampionsko slikanje u Melburnu, dan nakon čudesnog trijumfa u finalu Australijan opena.

Janik je ponosno pozirao sa peharom, slikao se i ćaskao sa fanovima, a onda strpljivo odgovaro na brojna novinarska pitanja.

Janik Siner
foto: Anthony WALLACE / AFP / Profimedia

"Osvajanje prvog Grend Slema ovde u Melburnu u meni je izazvalo neverovatna osećanja, ali već od danas se vraćamo režimu 'dan po dan'", kaže tip-top stilizovani Janik Siner po okončanoj foto-sesiji sa Norman Bruks trofejem u čuvenoj Kraljevskoj botaničkoj bašti.

Na pitanje da li je razmišljao o tome da je Novak Đoković deset puta osvajao ovaj turnir, Italijan odgovara:

"Novak je posebna liga u odnosu na mene, a ja sam izuzetno srećan I sa ovim jednim", uz osmeh kaže Janik.

Upitan da li je za ideju da se ubuduće uvede igrajući nec na servisu, Siner je jasan:

"Ja nisam neko ko voli da priča o tome šta treba menjati. Igrali smo sa tim pravilom na Nekst Džen turniru, i razumem da je važan razlog za to iskustvo publike. Tenis je sport sa dugom tradicijom pravila, pa hajde da vidimo šta budu odlučili oni koji su pozvani da se time bave", odgovara Siner.

Pomenu je italijanski as i mladog Španca Karlosa Alkaraza koji je šokantno eliminisan već u četvrtfinalu.

"Alkaraz I ja smo veliki rivali na terenu a prijatelji van njega, I taj odnos pomaže obojici da se dalje razvijamo. Pored nas ima puno mladih igrača koji su veoma konkurentni i biće veoma zanimljivo pratiti smer u kome će se tenis razvijati", ističe Italijan.

Janik Siner
foto: Anthony WALLACE / AFP / Profimedia

Zanimljivo, Siner je u mlađim danima uporedo trenirao fudbal, skijanje i tenis.

"Do 13.godine sam trenirao paralelno fudbal, tenis i skijanje - pa su onda otpali fudbal kao timski sport i skijanje kao sport u kome ne smete da napravite grešku. Tenis podnosi greške, a u mentalnom smislu omogućava da kreativno razmišljate o tome kako da se postavite prema izazovima - i roditelji su me podržali u mom izboru," zaključuje najmlađi osvajač AO od Novaka Đokovića 2008.

Kurir sport

04:03

Krejg O’Šenesi ekskluzivno za Kurir: Novak neće dati da se otpiše tako lako!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track