NOLETOVE BROJKE SU IMPRESIVNE! IMA LI KO JAČI OD ĐOKOVIĆA: Federer i Nadal mu gledaju u leđa, a novih klinaca nema na listi
Foto: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

broj 1

NOLETOVE BROJKE SU IMPRESIVNE! IMA LI KO JAČI OD ĐOKOVIĆA: Federer i Nadal mu gledaju u leđa, a novih klinaca nema na listi

Tenis -

Najbolji teniser današnjice Novak Đoković nije trijumfalno započeo sezonu, kako je navikao svoje fanove.

Novak Đoković
foto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bez obzira što je ispao sa Australijen opena u polufinalu, grend slema koji je osvajao deset puta, javnost biva zadivljena određenim statističkim podacima koji idu uz ime i prezime Novaka Đokovića. Naime, srpski teniser ima najviše pobeda protiv igrača koji su bili plasirani među pet najboljih na ATP listi.

Ukupno, Novak Đoković ima 122 pobede, drugi je Rodžer Federer sa 104, a potom slede legendarni Čeh Ivan Lendl (95) i Španac Rafael Nadal (93). Novaku Đokoviću nije bilo lako da dođe do ovakvih brojki, jer je igrao tenis u vreme kada je za rivale imao Federera i Nadala, pa su tako njegovi uspesi još impresivniji. Isto tako, Srbin je jedini igrač u istoriji tenisa koji ima više od 80 procenata pobeda na svakoj podlozi.

Novak Đoković
foto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Na tvrdoj, odnosno veštačkoj podlozi Novak Đoković ima 84,75 odsto pobeda, na šljaci 80,36 %, a na travi 85,82 procenata. Nestvarno majstorstvo i doslednost na svim podlogama, a brojke govore o veličini i moći najboljeg tenisera današnjice.

Novak Đoković odlučio je da odmara ceo februar, da bude sa svojom porodicom i da uživa uz sina i ćerku. Valja pomenuti da je Nole igrao prehlađen u Melburnu, što se posebno videlo u duelu sa Janikom Sinerom, kada je svima bilo jasno da nije zdravstveno spreman 100 odsto. Svi njegovi veliki rivali Karlos Alkaraz, Danil Medvedev i Janik Siner odigraće makar dva turnira tokom februara, ali prvo mesto na ATP listi za Novaka Đokovića neće biti ugroženo.

Novak Đoković, Rafael Nadal, Tenis, Rodžer Federer, Indijan Vels, Masters
foto: AP

Novak Đoković odlučio je da se igranju tenisa vrati u martu, kada počinje masters u Indijan Velsu. Nole na ovom turniru nije igrao pet godina. Zanimljivo, ovaj turnir Srbin je osvajao pet puta i to 2008, 2011, 2014, 2015. i 2016. godine. Još nije poznato hoće li Đoković nastaviti turneju po Americi, odnosno hoće li posle Kalifornije igrati na Floridi, na mastersu u Majamiju od 21. do 30. marta.

Kurir sport

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track