NA ŠTA VAM JE ONO LIČILO?! Zašto lepo niste otišli na odmor i plažu, nego ste došli da se BEZVOLJNO BRUKATE u državnom dresu?
Foto: TSS/Srđan Stevanović

bruka

NA ŠTA VAM JE ONO LIČILO?! Zašto lepo niste otišli na odmor i plažu, nego ste došli da se BEZVOLJNO BRUKATE u državnom dresu?

Tenis -

Nije problem izgubiti, čak ni od slabijih na papiru. Nije problem da "ti nije dan". Nije problem ni doživeti debakl... Sve je to sport.

Međutim, problem je delovati potpuno nezainteresovano i odsutno. Izgledati bezvoljno. Nemati ogromnu želju za uspehom. Tačnije, nemati nikakvu želju za pobedom i predati se već na prvoj prepreci. E, tako su izgledali teniseri Srbije proteklih dana.

Počišćeni su od Slovačke u Dejvis kupu, ali je veći utisak od toga ostavila malodušnost koju su prikazali u meču sa 10 puta više motivisanim rivalom.

Viktor Troicki nije bio u stanju da učini ništa kako bi razmrdao svoj tim, pa je u nekim momentima bilo i mučenje gledati kako na terenu deluju momci u dresu Srbije.

Neverovatno da im taj dres nije bio motiv da na terenu pokažu koliko vrede.

Da se zapitamo: A, zašto ovi momci nisu lepo otišli na odmor i plažu, ako im je to bilo potrebno posle turneje u Australiji? Mnogo je poštenije reći: Ne mogu, nego doći samo da bi se "odradio posao". Ono što smo videli u dva dana tenisa u Kraljevu, zaista je samo ličilo na to...

Igranje za Srbiju nije nikad odrađivanje posla. Uostalom, imali su valjda ovi momci to od koga da nauče u državnom dresu. Kada bi se god odazvao pozivu Srbije, Novak Đoković bi bio motivisan na 100 odsto. Ni jedan odsto manje. Kada ne može, nije dolazio. Poštenije, mnogo.

Našu reprezentaciju u septembru čeka razigravanje za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa. Bilo bi dobro da tada u timu budu samo oni kojima iskreno žele da igraju za državni tim...

Kurir sport / M. B.

Bonus video:

00:05

Dejvis kup - navijači Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track