AU, KAKVE REČI ŠPANCA! OTIŠAO KORAK DALJE OD SVIH KOJI SU HVALILI ĐOKOVIĆA: Kao retko ko ume da NAMUČI Novaka, a ovako mu se divi!
Foto: EPA Andy Rain

AU, KAKVE REČI ŠPANCA! OTIŠAO KORAK DALJE OD SVIH KOJI SU HVALILI ĐOKOVIĆA: Kao retko ko ume da NAMUČI Novaka, a ovako mu se divi!

Tenis -

Iako Novak Đoković ima puno kritičara koji jedva čekaju njegov loš dan, puno je onih koji prepoznaju njegovu veličinu.

Jedan od njih je Roberto Bautista Agut, iskusni španski teniser koji je svojevremeno bio deveti na planeti.

Španac protiv Đokovića ima učinak od devet poraza i tri pobede.

- Počeli smo da igramo kada sam počeo da se penjem ka vrhovima ATP tura, pre 10-12 godina. Navikao sam kako da igram sa njim, pokušavao sam da ga stavim pod pritisak, da se ne oseća dobro na terenu. Pokušavam i da igram dobro te mečeve i srećan sam da sam ga pobedio tri puta - rekao je Španac, prenosi "Sport klub".

Roberto Bautista Agut, Novak Đoković
foto: AP Ben Curtis

Upitan je za mišljenje o Đokoviću koji igra fantastično i sa 36 godina, a otišao je korak dalje od onih koji komentarišu Novaka i pitanje najboljeg tenisera sveta.

- Moje mišljenje je da je on veoma dobar profesionalac, dominira tenisom dugo vremena. Brine o svom telu i mentalnoj snazi. Jedan od najboljih sportista u istoriji.

Bautista Agut je trenutno 100. na ATP listi.

- Bio sam povređen prošle godine, imao sam lom kosti u levom stopalu, a nije lako oporaviti se posle toga. Pokušavam da se vratim i dostignem svoj nivo - rekao je Španac.

Kurir sport/Sport klub/A.K.

Bonus video:

00:20

Melburn, Australijan open, navijači, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track