ĐOKOVIĆ JE POSLEDNJA OSOBA O KOJOJ ALKARAZ TREBA DA RAZMIŠLJA! Potpuni debakl u Južnoj Americi mogao bi skupo da košta Španca!
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

ATP

ĐOKOVIĆ JE POSLEDNJA OSOBA O KOJOJ ALKARAZ TREBA DA RAZMIŠLJA! Potpuni debakl u Južnoj Americi mogao bi skupo da košta Španca!

Tenis -

Porazi Karlosa Alkaraza u polufinalu turnira u Buenos Ajresu i prvom kolu u Riju de Žaneiru, definitivno nisu ono čemu se Španac nadao.

U Argentini ga je pobedio Nikolas Đari, a u Brazilu je morao da preda meč Tijagu Monteiru posle samo dva odigrana gema.

Španac je u trećem poenu na meču pao i povredio zglob, pokušao je da nastavi, ali je ubrzo morao da se povuče.

To znači da će na ATP listi da izgubi 300 bodova pošto neće odbraniti prošlosezonsko finale. Planovi Alkaraza da napadne Novaka Đokovića i prvo mesto sada bi mogli, barem na kratko, da padnu u drugi plan.

Karlos Alkaraz
foto: Pablo PORCIUNCULA / AFP / Profimedia

Prvo zbog činjenice da se, umesto Novaku, na ATP listi približio Janiku Sineru, a drugo zbog povrede koja bi, ukoliko je u pitanju ozbiljnija situacija, znatno da uspori dvadesetogodišnjaka.

"Još uvek ne znam ništa, to je istina. Sutra ću da se testiram da vidim da li nešto ozbiljno ili ne. Fizioterapeut mi je rekao da ne misli da je bilo šta ozbiljno. Bilo je loše jer sam se osećao loše, to je bio prvi utisak. Osećao sam bol kada sam pao, pa mi je bilo teško da nastavim meč. Fizioterapeut mi je rekao da odigram par gemova i da vidim kako se osećam. Nisam mogao da se krećem dobro i zato sam izabrao da predam meč", rekao je Alkaraz posle predaje.

U ponedeljak će Novak Đoković početi 414. nedelju na prvom mestu, imaće 9.855 bodova, dok će Alkaraz pasti na 8.805.

Trećeplasirani Siner ima 8.270, a Danil Medvedev 8.015 bodova.

To znači da će Alkaraz, po povratku na teren, morati da pripazi na rivale koji mu dišu za vratom.

Kurir sport

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track