PRIŽELJKIVAO JE DA SE NOVAK POVREDI, A SADA PRIČA POTPUNO DRUGAČIJE! Nadal ponovo šokirao o srpskom asu - "Realnost je da on..."
Foto: Martin KEEP / AFP / Profimedia

čudno

PRIŽELJKIVAO JE DA SE NOVAK POVREDI, A SADA PRIČA POTPUNO DRUGAČIJE! Nadal ponovo šokirao o srpskom asu - "Realnost je da on..."

Tenis -

Stric Rafaela Nadala, Toni Nadal, često priča o Novaku Đokoviću, i gotovo da ne prođe intervju u kom se on ne dotakne srpskog asa.

I ovog puta, u razgovoru za španski "Huelva informacion", Toni je govorio o najboljem teniseru ikada.

Za divno čudo, ovog puta je u pozitivnom kontekstu pričao o Novaku, za kog tvrdi da je jedini ko pobeđuje i dalje.

- Realnost je da onaj koji nastavlja da pobeđuje je Đoković. Novak koji nije onaj iz 2011. ili 2015. godine, već pre neki inferiorni Đoković, jer je normalno da tokom godina njegov nivo padne. Imate veoma dobre igrače, kao Siner ili Alkaraz, ali ono što je povećano je prosečan nivo tehnike i udaračkih sposobnosti. Na kraju, sport uvek napreduje, mada moramo da imamo na umu da se rekordi ne obaraju preko noći - kazao je Toni.

Toni Nadal
foto: EPA/ Marcial Guillen

Govorio je Toni i o prekidu saradnje sa Rafom.

- Prestao sam da treniram Rafu jer sam smatrao da je moja faza gotova. Shvatio sam da su mom bratancu potrebne druge stvari i da bi moj doprinos moj mogao da ide u drugom smeru - ističe Toni.

Podsetimo, Toni je nedavno izgovorio rečenicu koja je šokirala ceo teniski svet.

- Nadam se i da će u avgustu doneti medalju sa Olimpijskih igara. Veliki sam optimista. A, da bi to uspeo, moja želja je i da se Đoković povredi, kao i njih još petorica-šestorica, da bi Rafa mogao da osvoji - rekao je Toni Nadal uz ogradu da je reč o šali.

Svakako, ovako nešto ne bi trebalo da se izgovara, pogotovo ne u intervjuu koji može da dođe do miliona ljudi širom sveta.

Kurir sport

Bonus video:

00:40

Novak Đoković i navijači - Dejvis kup

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track