AU, KAKVE REČI ČUVENOG ASA O NOVAKU: Brojke ne lažu! Đokoviću, ti si najveći u istoriji!
Foto: Profimedia

broj 1

AU, KAKVE REČI ČUVENOG ASA O NOVAKU: Brojke ne lažu! Đokoviću, ti si najveći u istoriji!

Tenis -

Bez obzira na trenutnu krizu Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena!

Džim Kurijer
foto: Joly Victor/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ovo je konstatacija nekadašnjeg američkog tenisera, danas komentatora Džima Kurijera, četvorostrukog osvajača grend slem titula. On tvrdi da je debata o tome ko je najbolji ikada pri kraju i da su brojke jasne, te da je njih teško demantovati.

Novak Đoković je po svim relevantnim parametrima ispred Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

- Statistički, gotovo je! Osim ako Nadal ne pronađe nešto čime bi mogao da se vrati. Mnogo toga je na strani Đokovića. Prvo, bolji je u međusobnom skoru od obojice. Od Federera 27:23, od Nadala 30:29. Ono što je takođe važno su nedelje na prvom mestu. I tu ima ogromno vođstvo. Idemo dalje, biti "broj 1" na kraju sezone. Novak je to uspeo osam puta, Federer i Nadal po pet. Od njih je bolji Sampras koji je to uradio šest puta - govori Džim Kurijer i nastavlja:

- Za mene brojke ne lažu. Novak Đoković je najveći i zaslužuje sva priznanja koja dobija. Plus, igrao je u istoj eri sa svojim najvećim rivalima, tako da imamo direktan rekord.

Novak Đoković
foto: EPA John G Mabanglo

Džim Kurijer nastavio je dalje svoje obrazlaganje.

- Ljudi će reći da ja navijam za Đokovića, da volim da ga gledam, da ostavlja utisak na mene. Shvatam. Volimo strast u našem sportu, ali ovo je diskusija zasnovana na činjenicama o dostignućima, a ne o stilu. Zato je sve izrečeno za Đokovića direktan udarac u stomak njegovim oponentima - objasnio je Džim Kurijer.

Rodžer Federer
foto: AP

I Patruk Muratoglu, čuveni teniski trener ima slično mišljenje.

- Nikada u istoriji tenisa nisam video nekoga ko je na vrhuncu svoje igre sa 36 godina. Sa koliko su Nadal i Federer bili na vrhu. Sa 26, 28... Novak je celu karijeru najbolji.

Kurir sport/Tennis365

02:00

NOVAK SE BORI ZA PRAVA IGRAČA, IMA STAV U MONOTONIJI JEDNOUMLJA Opovrgnute žestoke izjave Rene Stabs prema svetskom broju jedan!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track