NAŽALOST, TAKO JE! Nadal izjavom OZBILJNO ZABRINUO svoje navijače: Ne usuđujem se više da kažem bilo šta!
Foto: AP Photo/Dita Alangkara

povrede

NAŽALOST, TAKO JE! Nadal izjavom OZBILJNO ZABRINUO svoje navijače: Ne usuđujem se više da kažem bilo šta!

Tenis -

Najbolji španski teniser svih vremena Rafael Nadal ne zna kada će biti spreman da se vrati na teren.

Španac je priznao da se više ne usuđuje da daje prognoze o svom povratku.

Podsetimo, Nadal je posle godinu dana pauze u januaru zaigrao na turiru u Brizbejnu, zabeležio je dve pobede, a onda je ponovo osetio bol i nakon nakon eliminacije na ovom turniru je odlučio da odustane od učešća na Australijan openu.

Najavljivao se njegov povratak u Indijan Velsu, ali je posle egzibicije koju je odigrao sa Karlosom Alkarazom u Las Vegasu doneo odluku da ipak preskoči američku turneju.

Navijači se nadaju da će biti spreman za turnire na njegovoj omiljenoj podlozi - šljaci, ali on se njegova najnovija izjava ne uliva preterani optimizam.

"Prvi cilj je da pokušam da se takmičim i idem iz dana u dan. Daću sve od sebe da pokušam da počnem sezonu na šljaci, što je moj cilj, radim na tome i trudim se, ali od sada šta može da se desi... Ne usuđujem se više da kažem bilo šta jer je u poslednje vreme teško da ja dam prognoze. Nažalost, tako je", kaže Španac i dodaje:

"Nije bitno da li sam optimista ili ne, ja sam realan. Prošlo je godinu i po ili dve otkako je nemoguće da se takmičim, zbog čega je prvi cilj je da pokušam da se takmičim i idem iz dana u dan".

Kurir sport/J.M.

00:09

Rafael Nadal sa sinom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track