BUM! VAJDA PRVI PUT O PREKIDU SARADNJE ĐOKOVIĆA I IVANIŠEVIĆA! Slovak bez dlake na jeziku - smatra da su se ZBOG OVOGA razišli!
Foto: Instagram

razlaz

BUM! VAJDA PRVI PUT O PREKIDU SARADNJE ĐOKOVIĆA I IVANIŠEVIĆA! Slovak bez dlake na jeziku - smatra da su se ZBOG OVOGA razišli!

Tenis -

Nedavno je tenisku javnost šokirala vest da su saradnju prekinuli Novak Đoković i Goran Ivanišević.

Mnogi su komentarisali tu temu, nagađali ko bi mogao da bude novi Novakov trener, a sada je svoje mišljenje o celokupnoj situaciji izneo i nekadašnji trener srpskog tenisera, Marjan Vajda, koji je gostovao u podkastu Ubitenis.

„Iskreno, nisam očekivao da će se razići. Saznao sam o svemu, kao i drugi, iz novina, tako da sam mišljenje mogao da formiram samo na osnovu tih informacija“, rekao je Vajda i potom dodao:

„Iznenadio sam se jer je Novak poslednjih godina bio sa njim jako dobar. Pričao sam i ranije da treneri takođe osećaju strašan pritisak i moguće je da se Ivanišević od toga umorio“.

Marjan Vajda
foto: Starsport©

Pokušao je Slovak da objasni da trenerima jednako sve teško pada isto kao i igračima.

„Stalno putujemo, sa kontinenta na kontinent. Stalno se pozdravljamo sa porodicama, ni ne znajući koliko ćemo negde ostati, koliko ćemo odsustvovati od kuće. Pritisak na turnirima je ogroman, čak i za mene. Znate, u tenisu su treneri stalno pod lupom. Kada u fudbalu tim izgubi jednu utakmicu, niko ne traži pojedinca da ga okrivi, niko ne pita da li je trener pogršno pripremio meč. Dok u tenisu čim igrač izgubi, odmah se prst krivice upire u trenera“, objasnio je Vajda.

Kurir sport

Bonus video:

00:08

Novak pred meč u Monte Karlu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track