SRAMAN OSVRT BRITANSKOG NOVINARA NA INCIDENT U RIMU: Moraće ponovo da se IZVINJAVA Novaku posle ovog LUPETANJA!
Foto: Printscreen

bruka

SRAMAN OSVRT BRITANSKOG NOVINARA NA INCIDENT U RIMU: Moraće ponovo da se IZVINJAVA Novaku posle ovog LUPETANJA!

Tenis -

Šokantan tekst osvanuo je u britanskom Telegrafu nakon incidenta koji se dogodio na Mastersu u Rimu, kada je Novak Đoković nakon trijumfa nad Korentanom Muteom pogođen flašom u glavu.

U svom sramnom osvrtu na incident koji se dogodio, novinar Sajmon Brigs napisao je da je Novak bio frustriran i pre nego što ga je flaša pogodila u glavu.

Novak je sa 6:3, 6:1 savladao Francuza Mutea, koji se čak izvinio zbog očajne partije, koju je obeležio javljanjem na telefon. Novak se tome smejao tokom meča, svi na tribinama su identično reagovali, pa i sudija. Nijednog trenutka to nije izazvalo frustraciju kod Novaka, ali je britanski novinar Sajmon Brigs pisao o tome.

"Čak i pre nego što mu je flaša pala na glavu, Đoković kao da nije bio baš najbolje raspoložen, jednom je neočekivano frustrirano reagovao na zvono mobilnog telefona na tribinama.

Ali njegov tenis je bio na visini zadatka protiv Mutea, uprkos nedostatku mečeva u poslednje vreme. Đoković je odigrao samo 16 mečeva, dok se neki od njegovih rivala približavaju duplo većem broju od starta sezone.

‌Pod pretpostavkom da nije ozbiljno povređen, Đoković će u trećem kolu Mastersa u Rimu, koji je poslednji veliki događaj pre Rolan Garosa, igrati protiv 32. tenisera sveta Alehandra Tabila iz Čilea", napisao je Brigs.

Britanac očito nije pratio meč, pošto telefon nije zazvonio navijaču, već Muteu, a Novak ne da nije bio frustriran, već ga je ta scena zabavila.

Već se izvinjavao Srbinu

Ovo nije prvi put da se Brigs bruka kada je Novak u pitanju. Pre pet godina, Brigs je napisao tekst o tome kako će danas izgledati top 10 igrača na svetu, a Novak nije bio na toj listi. U novembru 2023. je zbog toga morao da se izvinjava.

"Šta god da se dogodi ovog vikenda na završnom turniru u Torinu, jutro posle će pripadati Novaku Đokoviću. On će u ponedeljak postati prvi teniser koji je došao do 400 nedelja na prvom mestu na listi. To je skoro osam punih godina vrhunske igre. To je zapanjujuće dostignuće. I ono koje sam ja lično propustio da predvidim. Ovo je moje priznanje.

Pre pet godina, od mene i mojih kolega iz sportske redakcije Telegrafa je zatraženo da napišemo kako bi 10 najboljih na svetu izgledalo ove nedelje u 2023. Rezultati su bili zanimljivi… Na prvo mesto sa stavio Denisa Šapovalova, levorukog tenisera iz Kanade koji nije uspeo da disciplinuje svoje sjajne udarce. Na drugom mestu je Hjeon Čung, Južnokorejac čiju su karijeru uništile povrede leđa. Na petom, Džek Sok, Amerikanac koji je uvek izgledao kao da više voli hamburgere od pobeda. A, gde je bio Đoković? Nigde.

Šta li sam pobogu mislio? S obzirom na to da se teško sećam i gde sam ostavio ključeve od automobila, teško je da kažem sa sigurnošću. Ali, pretpostavljam da sam se tog jutra u novembru 2018. godine probudio i pomislio: Znate šta? Taj tip Đoković je potpuno precenjen. Verovatnije je da sam to sve uradio u nadi da će mi se ispuniti želja, nabrajajući kako bi izgledala najživopisnija i najraznovrsnija grupa igrača koje sam mogao da se setim. I dok je Đoković već bio na dobrom putu ka statusu najboljeg svih vremena, bilo je onih koji su postigli više ako gledam zabavnu stranu. Da li je tu bilo možda i malo umora od Đokovića? Počeo sam ozbiljno da se bavim tenisom u jesen 2011. godine kada je i sam Đoković postajao zvezda.

Neverovatna stvar je da se Novak Đoković približava 37. godini i niko se nije pouzdano suprotstavio tom njegovom pristupu. Statistički, najbliži izazivač je Rafael Nadal koji je uspevao da pronađe put iz te njegove paukove mreže – kao Indijana Džons – sa svojim forhendom. Ali, čak je i Nadal tu drugi najbolji (29-30) u međusobnom skoru. U svoju odbranu, očekivao sam da će Đoković do sada završiti karijeru. Ili, da će se njegova unutrašnja vatra malo ohladiti. Nije se desilo ni jedno ni drugo. On i dalje rutinski dobija svoje rivale – od kojih su mnogi 15 godina mlađi – i to na fizičkom novu. A tu njegovu glad samo podstiče reakcija navijača.

Ipak, Đoković nije prvi šampion koji prolazi kroz sve ovo. Ali, kada je Mihael Šumaher razvio sličan anti-herojski imidž, zvuk njegovog motora ugušio je svako gunđanje navijača. Dok je Đoković, u još jednom majstorskom potezu, naučio da iskoristi takvu vrstu negativnosti. ‘Kada publika viče Rodžer, ja čujem Novak’, rekao je posle svoje slavne pobede na Vimbldonu 2019. nad Federerom. A, koliko još može da potraje ovaj Đokopol (aluzija na monopol, prim. aut.)? U Alkarazu, Sineru i Runeu, tenis je konačno našao trio sa ‘vau’ faktorom. Njih trojica imaju kombinovano pet pobeda i osam poraza od Đokovića – što je solidno za početak njihovih karijera. Ali, i dalje nema nikakvog znaka da će majstorstvo Đokovića da opadne. Kao Tom Brejdi, kao Mik Džeger, kao Dorijan Grej… On je nadmudrio vreme. Moja jedino preostalo predviđanje je da će sruši rekord Kena Rozevala (37 godina i 62 dana) i da će postati najstariji igrač koji je osvojio grend slem. To će biti na sledećem US Openu", napisao je tada britanski novinar.

Kurir sport/J.M./Blic

00:11

Novak izlazi iz Urgentnog centra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track