VIKTOR TROICKI ZA KURIR: Selektor Srbije o Međedoviću, Đokoviću, reprezentaciji...
Foto: Starsport©

INTERVJU

VIKTOR TROICKI ZA KURIR: Selektor Srbije o Međedoviću, Đokoviću, reprezentaciji...

Tenis -

Nekadašnji 12. igrač sveta i osvajač Dejvis Kupa sa reprezentacijom Srbije, aktuelni selektor Viktor Troicki uživa pažnju teniske javnosti time što predvodi stručni tim oko našeg najperspektivnijeg i jednog od najaktraktivnijih igrača na svetu Hamada Međedovića, koji je na Mastersu u Rimu potvrdio da je kadar za zapažene uspehe u konkurenciji najvećih aktuelnih asova belog sporta.

U ekskluzivnom razgovoru za Kurir, Troicki nam otkriva šta je za njega najvažnije u daljem toku karijere popularnog “Hame”:

Najvažnije je da je Hamad ponovo zdrav i da je nastavio da igra onako kako ume, što pokazuju trenutni rezultati. Tu imam u vidu nastupe posle Astana prošle godine – ne nužno i Nekst Džen u Džedi koji je osvojio – a ove godine nastupe u Madridu i naročito Rimu, gde se odlično snašao u jakoj konkurenciji. Sada hvata novi zalet, i ja i ceo tim čvrsto verujemo da može da igra još bolje od onoga što smo do sada videli. U Rimu smo ostvarili zaista lep rezultat, a sada je važno da je fizički spreman, da u glavi veruje da može da izdrži sve izazove protiv svakog igrača na turneji – i tako nastavljamo dalje”, kaže Troicki.

Viktor Troicki, Novak Đoković
foto: Starsport

Šta bi Viktor izdvojio kao najjače strane Hamadove igre u ovom trenutku?

Hamad raspolaže sjajnim udarcima, i izdvajam tri glavna teniska “oružja” kojim raspolaže: forhend, sve bolji bekhend – na kome smo inače puno radili i iz koga je mogao da ima malo manje grešaka protiv Medvedeva – a naročito fizičku snagu i pripremljenost. On je u Rimu pokazao da može da igra protiv najboljih igrača sveta, a za to je najvažniji preduslov da bude fizički spreman – i na tome ćemo i dalje posvećeno raditi”, ističe Viktor.

Kao Dejvis Kup selektor Srbije Troicki prati i nastupe ostalih igrača na turneji, u vezi čega kaže:

Hamad je zaista odigrao dva odlična turnira u Madridu i Rimu, dok je i Kecmanović bio sjajan u Rimu – dobivši Ruda i veoma nesrećno izgubivši u tesnom meču protiv Monteira, u kome je imao i meč loptu – pa mogu da kažem da je i njegova igra u uzlaznoj putanji. Lajović je bio odličan u Barseloni, ne tako dobar u Madridu, ali je u Rimu izgubio veoma neizvestan meč protiv neugodnog Baeza. Nažalost, Laslo Đere je je propustio najveći deo njemu omiljene sezone na šljaci posle operacije i sa sigurnošću očekujemo da će se vratiti snažno na turneju. Naravno, svi zajedno najviše očekujemo od Novaka. Vidimo da ovo trenutno nije njegova godina, da do sada nije pokazao svoj najbolji tenis – ali sada ide “ono pravo” i čvrsto verujem da će dati sve od sebe da se vrati na puteve dosadašnjih uspeha.”

Dušan Lajović, Viktor Troicki, Laslo Đere, Miomir Kecmanović, Srbija, Dejvis kup
foto: TSS/Srđan Stevanović

U tom smislu mislim da je izglednije da bude uspešan na Vimbldonu nego li na Rolan Garosu, gde će pobeđivati ako je motivisan i to želi - čak i ako ne bude isprva u najboljoj formi. Posle toga nam ide olimpijada, i sa velikim nestrpljenjem čekam nastavak sezone. Čeka nas puno izuzetnih turnira na kojima smatram da naši igrači mogu da igraju još mnogo bolje i od do sada viđenog. Verujem da će dići formu, verujem u njih i nadam se dobrim rezultatima narednih nedelja”, zaključuje za Kurir Viktor Troicki.

(Vuk Brajović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track