MARIJANA, MILICA I VUK ODUŠEVILI SVE U PARIZU! Novak je odustao, ali je Srbija imala predstavnike do kraja Rolan Garosa!
Foto: TSS - V. Nikolić privatna arhiva

svaka čast

MARIJANA, MILICA I VUK ODUŠEVILI SVE U PARIZU! Novak je odustao, ali je Srbija imala predstavnike do kraja Rolan Garosa!

Tenis -

Ko kaže da Srbija nije imala predstavnike u samoj završnici prestižnog grend slem turnira Rolan Garos?

Novak Đoković zbog povrede nije mogao da se bori za trofej, ali su zato naše sudije osvetlale obraz srpskog tenisa i teniske organizacije.

Naša zemlja prvi put je imala supervizora na nekom grend slemu - Vuka Nikolića, Marijana Veljović je nastavila da obara rekorde u stolici, a na liniji je nepogrešiva bila Milica Savić.

Vuk Nikolić, Marijana Veljović, Milica Savić
foto: TSS - V. Nikolić privatna arhiva

Milica Savić, devojka iz Stare Pazove, ima beli bedž sutkinje u stolici od 2016. godine, a sudi od 2011. Na ovogodišnjem izdanju Rolan Garosa dogurala je najdalje, bila je na liniji u oba muška polufinala, ali i za vreme muškog finala! Pripala joj je čast je da bude "oko sokolovo" na meču između Karlosa Alkaraza i Aleksandra Zvereva, a na kraju je svedočila i osvajanju titule od strane mladog Španca.

Marijana Veljović iz Kragujevca je naša najpoznatija sutkinja u stolici, ona ima zlatni bedž od 2015. godine. Nacionalnu licencu stekla je 2008. u Beogradu, ITF položila 2009. u Novom Sadu i postala beli bedž, a kasnije su se nizali bronzani (2011), srebrni (2013) i zlatni.

Milica Savić
foto: Privatna arhiva

Član je Sudijskog odbora Teniskog saveza Srbije od 2013. sa zaduženjem za saradnju s međunarodnim sudijskim organizacijama, član komisije za međunarodne turnire Sudijskog odbora TSS i imenovana je za predsednicu komisije za licenciranje teniskih sudija u Srbiji. Na ovogodišnjem Rolan Garosu ispisala je istoriju jer su prvi put dve dame vodile oba muška polufinalna duela grend slema u Parizu.

Vuk Nikolić iz Beograda nosi zlatni sudijski bedž od 2021. godine, i to kao prvi sudija s naših prostora s tom kvalifikacijom u istoriji. Na ovogodišnjem Rolan Garosu upisao se u istoriju kao prvi supervizor iz Srbije.

Vuk Nikolić
foto: TSS

Na OITF nivou beli bedž je poneo još 2005. godine u Poljskoj, a trenutno je predsednik Sudijskog odbora TSS, predsednik komisija za međunarodne turnire i edukaciju sudija SOTSS, kao i član komisije za licenciranje sudija. Redovni je predavač na svim školama za teniske sudije u Srbiji od 2008. godine.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

02:05

VUK BRAJOVIĆ NA KURIR TELEVIZIJI: Novak mora da NADMAŠI SEBE ako želi da osvoji US open! Đoković mora da se usredsredi na TENIS!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track