Novak na Janka već u četvrtfinalu Šangaja

Masters Šangaj

Novak na Janka već u četvrtfinalu Šangaja

Tenis -
Dva najbolja srpska tenisera slobodna su u prvom kolu, dok se Troicki sastaje sa Južnim

Najbolji srpski teniser Novak Đoković imao je sreće sa žrebom pred Masters u Šangaju, ali bi u četvrtfinalu mogao da se sastane sa Jankom Tipsarevićem.Novak je, kao i na svim turnirima iz serije 1.000 slobodan u prvom kolu, dok ga u drugom čeka duel sa boljim iz susreta Španca Pabla Anduhara i Grigora Dimitrova iz Bugarske. Janko je, takođe, slobodan u prvom kolu, dok je već u drugoj rundi moguć srpski okršaj, pošto će igrati sa pobednikom duela između Viktora Troickog i Rusa Mihaila Južnog.

Pre potencijalnog susreta u četvrtfinalu, Novak bi mogao da se sastane sa Nemcem Filipom Kolšrajberom, a Janko sa Nikolasom Almagrom iz Španije. U polufinalu bi protivnik jednom od njih dvojice mogao da bude Francuz Žo-Vilfred Conga i Tomaš Berdih iz Češke.

U drugoj polovini žreba u odnosu na Novaka nalaze se i prvi reket sveta Rodžer Federer i olimpijski šampion Endi Marej iz Velike Britanije. Njih dvojica pred sobom nemaju težak žreba, ali je moguć njihov okršaj u polufinalu, u slučaju da obojica do tada zabeleže sve trijumfe. Obojica su očekivano slobodni u prvom kolu, Federer potom igra protiv boljeg iz susreta domaćeg tenisera Žea Žanga i jednog kvalifikanta, dok Marej čeka pobednika duela između Australijanca Bernarda Tomića i Florijana Majera iz Nemačke. Masters u Šangaju počinje u ponedeljak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track