Đoković protiv Conge za titulu u Pekingu

ATP Peking

Đoković protiv Conge za titulu u Pekingu

Tenis -
Novak u dva seta porazio Nemca Florijana Majera 6:1, 6:4

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao za tačno sat vremena Nemca Florijana Majera 6:1:6:4 i izborio plasman u finale ATP turnira u Pekingu, gde ga čeka Žo-Vilfred Conga, kome je zbog povrede pri rezultatu 6:1, 4:1, Španac Felisijano Lopez predao meč.

Prvi finalista već je poznat, pošto je Španac Felisijano Lopez predao meč Žo-Vilfredu Congi, pri vođstvu francuskog tenisera 6:1, 4:1.

Tekstualni prenos meča.

Drugi set

Posle šest odigranih gemova nijedan od tenisera nije došao do brejka - 3:3. U naredna tri gema, srpski igrač je uspeo da napravi brejk i dođe u priliku da servira za plasman u finale.

na isteku sata igre, Đoković je iskoristio četvrtu meč loptu i plasirao se u finale.

Prvi set

Đoković je sjajno ušao u meč i bez izgubljenog poena na startu brzo došao do 1:0. Majer je uzvratio odličnim servisima i nije srpskom teniseru dao ni priliku da dođe do brejka. U narednom gemu Novak je nastavio u istom ritmu, a iako je Majer potom poveo sa 40:0, drugi reket sveta se nije predavao i brzo je preokrenuo za vođstvo od 3:1.

Đoković ni tada nije stao, već je nastavio još agresivnije, pa je lako osvojio servis gem koji je sledio, a potom brzo došao do novog brejka. Tako je već u sedmom gemu servirao za set, i sjajnim udarcem to je učinio za samo 21 minut igre.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track