Federer u strahu zbog pretnji smrću

Nije mu lako

Federer u strahu zbog pretnji smrću

Tenis -
Specijalne policijske snage čuvaju hotel u kojem boravi švajcarski teniser posle pretnji jednog anonimnog blogera

Ne misli na tenis.Rodžer Federer je preživeo jučerašnji dan, iako je anonimni bloger Blu Ket pre dva dana na internetu najavio da će ga u Šangaju ubiti u subotu i tako uništiti tenis! Švajcarac je stigao u Kinu u petak, čak je dao i nekoliko izjava novinarima, ali prema pisanju medija, najbolji teniser sveta nalazi se u velikom strahu.Organizatori mastersa u Tokiju pojačali su mere bezbednosti za Federera, ali i ostale tenisere na turniru koji počinje u ponedeljak. Federer je na aerodromu sproveden kroz VIP ulaz, a hotel u kojem boravi čuvaju specijalne snage policije.Švajcarac je stigao bez porodice u Kinu, a juče je dao i mini-intervju za nacionalnu televiziju. Federer nije želeo da priča o pretnjama smrću, već se trudio da, iako vidno uznemiren, razgovara o turniru. Ipak, pitanja vezana za nedolazak supruge Mirke i trogodišnjih bliznakinja Majle Rouz i Šarlen Rive nije mogao da izbegne:- Srećan sam što sam ovde! Moja porodica je htela da dođe sa mnom, ali supruga i ja smo zajedno odlučili da je posle svega najbolje da ona sa ćerkama ostane u Dubaiju. To je bila odluka koju smo doneli u poslednji čas i srećan sam zbog toga.Montaža koju su dobili organizatori turnira u Šangaju pokazuje obezglavljenog Rodžera Federera i čoveka sa sekirom koji stoji pored njega.

Fotomontaža
Fotomontaža

Srbi na Srbe u ŠangajuNajbolji srpski teniseri Novak Đoković, Janko Tipsarević i Viktor Troicki našli su se u istoj polovini žreba za masters turnir u Šangaju. Već u drugom kolu mogli bi se sastati Tipsarević i Troicki, dok bi Đoković s pobednikom, ako sve bude išlo po planu, mogao da odmeri snage u četvrtfinalu. Rodžer Federer i Endi Mari svrstani su u drugu polovinu žreba i srpski teniseri mogu sa njima da se sretnu samo u finalu.

Nole sa Congom u finaluSrpski teniser Novak Đoković pobedio je Nemca Florijana Majera sa 6:1, 6:4, za tačno sat igre i plasirao se u finale turnira u Pekingu. Protivnik će mu danas biti Francuz Žo-Vilfrid Conga, koji je bez borbe dobio meč protiv Felisijana Lopeza.Srpski teniser ima pozitivan skor s Francuzom u međusobnim duelima, vodi sa 7:5.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track