Đoković: Andrić me inspiriše!

Ceni nobelovca

Đoković: Andrić me inspiriše!

Tenis -
Novak Đoković poručio da mu je čitanje dela slavnog srpskog pisca „Na Drini ćuprija“ prilično pomoglo da pronađe svoj put u životu

Ima uzora!Drugi teniser današnjice Novak Đoković oduševljen je srpskim piscem Ivom Andrićem i njegovim delima. Nole napominje da je dosta čitao o jedinom nobelovcu sa ovih prostora. Đoković je takođe istakao da ga je Andrićevo pisanje motivisalo da pronađe svoj put u životu.Pre dva dana završena je godina jubileja Ive Andrića okupljanjem kod spomenika na Andrićevom vencu u Beogradu, ali i književnom večeri u Višegradu, gradu u kojem se školovao i koji je opisao u svom najznačajnijem delu „Na Drini ćuprija“. Koliko je srpski pisac ostavio traga u svetu, pokazuje to što mu je u utorak, na dan njegovog rođenja pre 120 godina, najpoznatiji pretraživač na svetu Gugl posvetio naslovnu stranu.- Ivo Andrić je jedan od mojih omiljenih pisaca i dobitnik Nobelove nagrade, koji je rođen pre 120 godina. Mnogo sam naučio iz njegovog života i pisanja. Evo jedne rečenice koja me veoma inspiriše: „Nema lepšeg zadatka nego omogućiti razvitak i pomoći čoveka u njegovoj težnji da uspe u svom cilju“ - napisao je Đoković na Fejsbuku.Srpski teniser poznat je kao veliki ljubitelj knjige i svaki slobodan trenutak koristi da pročita nešto dobro. Dopadaju mu se dela Suzan Kolins i knjige vezane za naučnu fantastiku.

Đoković lako s BugarinomNajbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Bugarina Gregora Dimitrova sa 6:3, 6:2 za 54 minuta, u drugom kolu turnira Masters serije u Šangaju.Nole u narednoj rundi igra protiv Španca Felisijana Lopeza, koji je pobedio Nemca Filipa Kolšrajbera sa 6:3, 6:4. Njih dvojica su do sada igrali četiri puta, a sve mečeve dobio je srpski teniser.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track