Tipsarević nemoćan protiv Federera

Masters London

Tipsarević nemoćan protiv Federera

Tenis -
Švajcarski teniser lako savladao drugog tenisera Srbije
1 / 8

LONDON - Rodžer Federer je bez većih problema savladao Janka Tipsarevića u meču 1. kola grupe B na završnom Masters turniru u Londonu sa 2:0, po setovima 6:3, 6:1.

Ovo je biti šesti duel dvojice tenisera, a drugi reket Srbije nema pobedu protiv drugog reketa sveta.

Federer je napravio brejk već na prvi Tipsarevićev servis gem u meču, posle čega je bez mnogo problema sačuvao prednost za vođstvo sa 1:0 u setovima.

U drugom setu Švajcarac je do brejka došao u trećem gemu, kada je poveo sa 2:1 i onda sigurnom igrom meč priveo kraju.

Janko Tipsarević je posle poraza od Rodžera Federera, istakao da ne traži opravdanje za taj ishod u svom zdravstvenom stanju. Virus koji je mučio srpskog tenisera minulog dana otežavao mu je posao, ali, kako Janko kaže, i da je bio zdrav - Federer bi pobedio.

"Misilm da je, jednostavno, Rodžer bio previše jak. Nisam se najbolje osećao minulih dana, ali i u prethodnim mečevima koje sam sa njime odigrao (ukupno šest poraza u šest duela), nisam imao mnogo uspeha, kao što se da primetiti", rekao je Tipsarević.

On je odbio da poveže svoje zdravstveno stanje sa porazom.

"Definitivno neću da okrivim moje zdravstveno stanje za ovakav ishod meča. Izgubio bih, najverovatnije, i da sam bio zdrav, a dodatni problem je bio u tome što je Federer napravio rane brejkove u oba seta. Svi znaju da kada Rodžer povede, kada rano napravi brejk, onda je on verovatno najbolji igrač na svetu. Dao sam sve od sebe, ali to ovoga puta nije bilo dovoljno", rekao je Tipsarević.

Rodžer Federer je bio izuzetno zadovoljan posle ekspresne pobede nad Jankom Tipsarevićem na startu završnog turnira u Londonu.

"Veoma sam srećan zbog ove pobede jer je Janko sjajan igrač. Imao sam odličnu godinu i nadam se da još nije gotovo sa uspesima. Ovo mi je treći put da sam u Londonu ove godine. Prva dva puta sam bio prilično zadovoljan ostvarenim, nadam se da ću isto moći da kažem i kad se završi ova nedelja", rekao je Federer.

U drugom meču Grupe B večeras će se sastati Španac David Ferer i Argentinac Huan Martin del Potro.

Sutra će se igrati mečevi Grupe A u kojoj je Novak Đoković juče pobedio Žoa Vilfreda Congu, a Endi Marej je bio bolji od Tomaša Berdiha.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track